Valleitrekkers op medaillejacht

26 augustus 2008 om 00:00 Nieuws

De Valleitrekkers leven al een heel jaar toe naar de wereldkampioenschappen. De wedstrijden die de touwtrekvereniging in het afgelopen jaar afwerkte, stonden allemaal in dienst van het naderende WK. ,,We hopen dat we net zo succesvol zijn als vorig jaar. Of dat lukt blijft natuurlijk de vraag. Maar we mogen zeker uitspreken dat we voor het podium gaan”, vertelt Henk van Duinkerken, één van de ervaren mannen van De Valleitrekkers. Vorig jaar vonden de kampioenschappen in Engeland plaats. Met drie gouden en één bronzen medaille waren de wereldkampioenschappen meer dan geslaagd.

Touwtrekkers gaan voor podium bij WK SCHERPENZEEL/WOUDENBERG - Voor touwtrekvereniging De Valleitrekkers komt het moment van de waarheid steeds dichterbij. Van 4 tot en met 7 september doet de formatie van trainers Frank ter Maaten en Evert Top in verschillende gewichtsklassen een gooi naar de wereldtitel touwtrekken. De wereldkampioenschappen worden in het Zweedse Stenungsund afgewerkt.

door Edward Doelman

Bij de Wereldkampioenschappen komt de touwtrekvereniging die zowel veel Scherpenzeelse als Woudenbergse touwtrekkers herbergt, op twee fronten uit. In Stenungsund zijn er de Open Wereldkampioenschappen voor Clubs en de landenstrijd. Voor de open klasse mogen de Valleitrekkers onbeperkt teams inschrijven. Voor het meedoen bij de landenteams heeft de Valleitrekkers zelf plaatsing afgedwongen bij de selectiewedstrijden in juni bij TTV Okia in Holten. Alleen de ploeg tot 23 jaar redde het en de jeugdige touwtrekkers onder leiding van coaches Ter Maaten en Top mogen begin september dus in de oranje tenues Nederland vertegenwoordigen. Deze ploeg behoort vooraf zeker tot de favorieten voor de wereldtitel. Vorig jaar won deze ploeg namelijk ook al goud.

Bij de selectiewedstrijden in juni redde de ploeg tot 720 kilogram het niet. In deze zware gewichtsklasse pakte de Valleitrekkers bij het WK in 2007 een gouden (open clubs) en een bronzen plak (landenstrijd). Dit jaar mogen de Valleitrekkers in deze klasse dus alleen uitkomen bij de WK voor clubs.

Naast de twee genoemde gewichtsklassen verschijnen de Valleitrekkers in twee andere klassen aan het touw. Dit zijn de klasse tot 640 kilogram en 680 kilogram. Hierin komen de Valleitrekkers met drie respectievelijk twee teams uit. In totaal zijn er acht verschillende gewichtklassen. In de open klasse doen zeker 87 teams uit 25 verschillende landen mee. ,,We hebben hard getraind en staan er goed voor. We gaan voor het maximale resultaat”, aldus touwtrekker Henk van Duinkerken. In totaal gaan 22 touwtrekkers mee naar Stenungsund dat 45 km ten noorden van de Zweedse hoofdstad Göthenborg ligt. De Valleitrekkers worden hierbij ondersteund door ruim twintig supporters.

advertentie
advertentie