Boerenmarkt publiekstrekker

26 augustus 2008 om 00:00 Nieuws

Volgens Catharina Ploeg van Hoeve De Beek bezochten duizenden mensen de markt. ,,We hebben niet geteld maar het waren zeker 1,5 á 2 maal zoveel bezoekers als de vorige keer. En toen waren er bijna 4500 mensen” vertelt ze. Het echtpaar Ploeg organiseert regelmatig activiteiten rondom hun hoeve. Met de hulp van dertig vrijwilligers hebben ze maandag en dinsdagmorgen de markt opgebouwd. En met succes zoals bleek.

Bijna twee keer zoveel bezoekers als vorige keer REGIO - De familie Ploeg toonde 19 augustus voor de tiende keer hun gastvrijheid door een boerenmarkt op en rond hun erf te houden. Auto’s reden af en aan, ook de fietsenstalling was goed gevuld. De dag ervoor leek de boerenmarkt in het water te vallen doordat het veelvuldig regende maar op 19 augustus liet de zon zich regelmatig zien.

door Janneke Hek-Vermeulen

Dit jaar werd de boerenmarkt voor het vijfde jaar op rij gehouden en de populariteit is nog steeds groot. ,,We willen niet dat het een rommelmarkt wordt dus we kijken goed naar het aanbod van de kramen. Dit jaar was er weer een grote diversiteit te zien en dat wordt gewaardeerd door de mensen” vertelt een enthousiaste Catharina Ploeg. Tijdens de markt kon men genieten van ijs, appeltaart, wafels en koffie. In de kramen was een bonte keur van curiosa, honing, zeep, decoratie voor in huis, zelfgemaakte wenskaarten, sieraden, kinderkleding, klompen en gegraveerde spiegels. Voor de kinderen was er van alles te doen. Zo reed er een historische minitrein op levensechte rails waarmee een ritje gemaakt kon worden. Ook de paardentram ontbrak niet.

Opvallend was dat er een groot aantal standhouders zich inzetten voor een goed doel. Zo was er een kraam waarbij de opbrengst bestemd is voor Villa Joep, een stichting die zich inzet tegen neuroblastoom kinderkanker. Hier werd curiosa verkocht en kon men door middel van een luchtkanon ballen wegschieten waarbij de inleg een euro was.

,,Het meest blij waren we met het mooie weer. En één van onze vrijwilligers verwoordde het heel mooi door te zeggen: we zijn bevoorrechte mensen” aldus Ploeg.

Tijdens de boerenmarkt kon ook de Grebbelinie bezocht worden. Hier werd gretig gebruik van gemaakt. Een kraam met militaire kleding en andere attributen speelde hier goed op in.

De familie Ploeg vond het belangrijk dat er geen overlast voor de buurt en voorbijgangers ontstaat. Hiervoor werden verschillende vrijwilligers in gezet om te zorgen dat er geen auto’s of fietsen in de berm werden geparkeerd. Ook de borden langs de weg werden dezelfde avond weggehaald zodat er woensdagmorgen niets meer van te merken was dat er een boerenmarkt is geweest.

Bezoekers van de boerenmarkt zal het zeker opgevallen zijn. ,,Een groep orthodoxe joden uit Antwerpen bezocht onze boerenmarkt en waardeerden het enorm. Dit kenden zij uiteraard niet in Antwerpen. Zij logeren bij De Boerenstee hier in de buurt. We werken regelmatig samen met de familie Ravenhorst van De Boerenstee en de liniehutten. Zo leidden onze gidsen hun gasten rond op de Grebbelinie” vertelt Catharina Ploeg.

advertentie
advertentie