Reddingsactie na melding vermist kind

28 augustus 2008 om 00:00 Nieuws

SCHERPENZEEL - Na een melding woensdagavond dat er een kind in de vijver aan de Industrielaan zou liggen heeft de politie een grootscheepse reddingsactie op touw gezet. Ambulance, politie, brandweer en een duikteam waren binnen een kwartier ter plaatse. Na enige paniek bleek het duikteam overbodig: er was geen drenkeling.

Van het brandweerkorps Scherpenzeel waren al snel enkele brandweermannen aanwezig. Omdat niet duidelijk was om welke vijver het precies ging- er zijn drie mogelijkheden en het fietsje lag niet duidelijk bij één van de vijvers- werd gewacht op het duikteam dat uit Amersfoort moest arriveren. In afwachting van dat duikteam werden wel de rietkragen doorzocht.

Politiewoordvoerder Femke van Ottele: ,,We kregen de melding rond kwart over acht binnen. Deze was van dien aard dat we geen risico wilden nemen. Iemand meldde dat er een kinderfietsje en wat speelgoed bij de vijver lag. Zo'n oproep nemen we serieus, vandaar dat we groots hebben ingezet. Beter dat je tevergeefs gaat zoeken en achteraf kan zeggen: gelukkig, loos alarm. We waren bezig toen enkele moeders eraan kwamen om te vertellen dat hun kinderen allemaal veilig thuis waren. Uiteraard hebben we goed geteld en navraag gedaan zodat we zeker waren dat inderdaad alle kinderen terecht waren. Dat bleek gelukkig het geval. De kinderen hadden alleen hun fiets en speelgoed laten liggen.''

advertentie
advertentie