Ontdek het Nationaal Landschap Arkemheen-Eemland e

28 augustus 2008 om 00:00 Nieuws

REGIO - Eind september start de derde Ambassadeurscursus voor inwoners van Arkemheen en Eemland. Liefhebbers van het open polderlandschap maken tijdens deze introductiecursus nader kennis met het Nationaal Landschap Arkemheen-Eemland. De cursus is bedoeld voor personen van 18 jaar en ouder, die het leuk vinden om na de cursus familie, vrienden en anderen (ook) enthousiast te maken voor dit unieke gebied. De cursus wordt met subsidie van de Stichting Vernieuwing Gelderse Vallei georganiseerd door Stichting Educatief Platteland! te Bunschoten.

Men kan zich tot 19 september aanstaande aanmelden voor deze cursus door een pasfoto in kleur met vermelding van uw naam en post- en e-mailadres te sturen naar Ambassadeurscursus NL Arkemheen-Eemland, p/a Leonardo da Vincistraat 10, 3822 EJ, Amersfoort. Er is ruimte voor 30 cursisten. Deelname aan de cursus is gratis.Na aanmelding ontvangt de kandidaat tijdig voor aanvang van de cursus een bevestiging van de aanmelding met een uitgewerkt programma.

Inwoners van het gebied rond Amersfoort, Soest, Baarn, Eemnes, Bunschoten, Nijkerk, Putten en Leusden zullen na de cursus hun liefde voor het landschap omzetten in actief promotiewerk. Het Nationaal Landschap kan enthousiaste ambassadeurs goed gebruiken. Hoe meer mensen van de rust en de ruimte van de open polders genieten, hoe beter.

Deze cursus, waarbij de beleving van het gebied centraal staat, wordt gegeven op vrijdagavond 26 september en de twee daaropvolgende zaterdagochtenden 27 september en 4 oktober.

Onderdeel van de cursus is een rondleiding op de Eemlandhoeve in Bunschoten, een bezoek aan het Stoomgemaal Hertog Reijnout, een wandeling over het klompenpad Het Derde Erf in Soest, een fietstocht door de polder Arkemheen en een tocht met de fietsboot over de Eem.

Bij de afsluiting van de ambassadeurscursus worden de deelnemers automatisch vriend van het Nationaal Landschap Arkemheen-Eemland (zie de website www.arkemheen-eemland.nl) en ontvangen zij een pasje, waarmee zij gratis toegang krijgen op de fietsboot Eemlijn, museum ‘t Vurhuus in Spakenburg en stoomgemaal Hertog Reijnout ten Noorden van Nijkerk, als zij tenminste twee betalende passagiers meebrengen.

Nadere informatie over deze ambassadeurscursus kan worden verkregen via info@educatiefplatteland.nl of lucasjansen@hetnet.nl of telefoonnummer 06-44554514.

advertentie
advertentie