bewegen voor senioren

9 september 2008 om 00:00 Nieuws

Oefenmeester Van den Berg kon geen beroep doen op Johan de Vries (geblesseerd), Menno Kleinveld (geblesseerd), Danny Schuttler (werk), Moustafa El Haddachi (geblesseerd) en Wilbert Pastoor (huwelijksreis). De opening van de wedstrijd was voor de thuisploeg en al vroeg in de wedstrijd kwam Valleivogels met tien man te staan. Een hoge pass werd verkeerd beoordeeld door Ferdi van Ginkel. Doelman Medin Alagic verzuimde om de bal direct weg te halen waardoor hij in het zestienmetergebied aan de noodrem moest trekken. Scheidsrechter Van den Berg kon niets anders doen dan naar de stip te wijzen en de keeper uit het veld te sturen. Bij de bezoekers kwam nu keeper Gert van de Grift en Izo Scopic werd om tactische redenen naar de kant gehaald.

Eerste punt binnen voor Scherpenzeel-zat SCHERPENZEEL – Valleivogels had de competitiestart iets anders voorgesteld. Na goede oefen- en bekerwedstrijden kwam het team van trainer Michael van den Berg er tegen ASC Nieuwland niet aan te pas. De Scherpenzelers voetbalden bijna de gehele wedstrijd met tien man door de rode kaart van Medin Alagic. Op sportpark Nieuwland werd het aan de zijde van de gasten een foutenfestival en dit resulteerde in een terechte 6-1 nederlaag. Sharlo Galmo redde de eer door een strafschop te benutten.

door Martin Veenendaal

Rob Geertsma maakte vanaf elf meter geen fout en zette zijn ploeg op voorsprong: 1-0. De openingstreffer maakte “de vogels” niet wakker en door persoonlijke fouten kon Nieuwland uitlopen naar een 3-0 voorsprong. In de 36e minuut liep de verdediging te schutteren en Patrick van de Lagemaat maakte hier dankbaar gebruik van: 2-0. Het foutenfestival was nog niet ten einde en vijf minuten voor de rust kwam de voorzet van Dennis Schoonderbeek tegen de scheenbenen van Erik van Eem. Van Eem passeerde hiermee zijn eigen doelman: 3-0.

Twee minuten na het eigen doelpunt verscheen Valleivogels eindelijk voor het doel van Freek van Lissum. De voorzet van Sharlo Galmo werd onderweg door een verdediger met de arm geraakt waardoor de arbiter een strafschop toekende. Galmo kon vanaf de stip de 3-1 binnen schieten. Nog voor rust boorde het team van trainer Bert de Vries alle hoop de grond in. De “rood-witte” verdediging gaf deze middag niet thuis en Jaimy de Graaf kon Gert van de Grift met een boogbal passeren 4-1.

Kleine mogelijkheden

Michael van den Berg bracht voor de tweede helft Stefan Plantinga voor Ferdi van Ginkel. In de tweede helft kreeg Valleivogels wel geteld twee kleine mogelijkheden. Een schot van Remco van Ginkel was geen moeite voor keeper Van Lissum en de inzet van Sharlo Galmo verdween naast het doel. Na 60 minuten bracht trainer De Vries Johan Gelderblom voor Jaimy de Graaf. Bij “de vogels” kwam Robert van den Broek voor Gert van Essen. Hiermee werd het sein gegeven om op één tegen één verder te gaan. Aangezien de aanvallende aspiraties ver te zoeken waren bij de gasten, kon ASC Nieuwland de score verder uitbouwen naar 6-1. De laatste twee doelpunten waren mooie uitgespeelde goals en kwamen op naam van Marlon Gouveneur.

De rode kaart en de vele fouten in het Scherpenzeelse team zorgden voor een verdiende nederlaag. Zaterdag 13 september kan Valleivogels laten zien dat het team tegen Nieuwland een off-day had. Op sportpark De Bree-West is CDN uit Driebergen dan de tegenstander. De aanvang van deze wedstrijd is om 14.30 uur.

RENSWOUDE - De voorbereiding op de competitie verliep voor Renswoude zeker niet goed. De seizoensopening was echter super. Jonathan werd in de eerste wedstrijd met 4-1 verslagen.

De wedstrijd begon zoals werd verwacht. Twee voorzichtig spelende ploegen die elkaar rustig aftastten. De wedstrijd werd opengebroken toen bij Renswoude de organisatie niet goed stond. De thuisclub kreeg een standaardsituatie te nemen; er werd balverlies geleden en binnen enkele seconden openden de bezoekers de score. Even was Renswoude van slag, maar een individuele actie van Dennis van Dijk leidde de gelijkmaker in; 1-1.

Onbevangen

Tijdens de rust liet trainer Harrie Epskamp goed van zich horen. Dit leidde ertoe dat zijn ploeg onbevangen aan de tweede helft begon. De ploeg gooide alle schroom van zich af en Jonathan kwam er niet meer aan te pas. De formatie uit Zeist werd in alle opzichten overvleugeld. Dankzij treffers van Cor Albert Bos en Roy Veldhuizen (2x) boekte Renswoude een 4-1 overwinning. Deze score was niet eens geflatteerd.

Epskamp is blij dat de competitie nu echt is begonnen. ,,Gelet op de uitslagen van de eerste speelronde, belooft het weer een gek seizoen te worden.”

SCHERPENZEEL - Als debutant in de derde klasse heeft Scherpenzeel het eerste puntje binnen. In Driebergen werd met 1-1 gelijkgespeeld tegen CDN.

Na afloop was trainer Eddy Hof echter niet tevreden. De Nijkerker beseft zich dat als zijn ploeg een normaal niveau had gehaald, een overwinning mogelijk was. Om onverklaarbare reden speelde zijn ploeg zaterdag onder de maat. Waren het de spanningen voor de eerste wedstrijd op een hoger niveau? Hof weet het nog niet.

Duidelijk is wel dat beide ploegen er op sportpark De Woerd niet veel van bakten, ook de thuisclub niet. De beide treffers vielen in de tweede helft. De thuisclub scoorde als eerste. Doelman Sjoerd van Elst werd van afstand knap gepasseerd. Lang duurde de voorsprong van CDN niet. Uit een vrije trap knalde Stefan Schipper de gelijkmaker binnen; 1-1. Hierna ging het foutenfestival aan beide kanten door. Echte mogelijkheden op de winnende treffer werden niet meer gecreëerd. Vandaar dat Hof met het puntje op zich kan leven, maar niet met het vertoonde spel van zijn manschappen.

SCHERPENZEEL - De openingswedstrijd van Scherpenzeel in de vijfde klasse viel niet tegen. Tegen SCH uit Harmelen werd weliswaar een 4-1 nederlaag geleden, maar iedereen was het erover eens dat de uitslag geflatteerd was.

Het breekpunt lag in de tweede helft. Zichtbaar voor iedereen scoorde een tegenstander met zijn hand, alleen de scheidsrechter keek op dat moment de ander kant op. Deze 2-1 achterstand kwam het vernieuwde zondagsteam niet meer te boven. Bij de rust keek de formatie van trainer Gert-Jan Veldhuizen tegen een 1-0 achterstand aan.

Gelijkmaker

In de tweede helft scoorde Henny Veldhuizen vanaf de strafschopstip de gelijkmaker; 1-1. Het spel van de blauw/witten was zeker niet onaardig. Bij de 2-1 achterstand nam de thuisclub meer risico; dat leverde de tegenstander uiteindelijk nog twee treffers op. Al met al was routinier Henk van den Berg opgelucht over het spel van zijn manschappen en lijkt het erop dat het voor Scherpenzeel niet zo’n rampzalig seizoen wordt als afgelopen jaar.

WOUDENBERG - In de voorbereiding op het seizoen kreeg Woudenberg met behoorlijk wat tegenslag te maken. Diverse spelers vielen met een blessure uit, maar trainer Jan van Ginkel bleef rustig. Hij beschikt over een brede selectie en weet dat bij het wegvallen van spelers er goede vervanger klaar staan. Zo bleek ook zaterdag in de competitiewedstrijd tegen Dalto. Woudenberg bekroonde haar debuut in de derde klasse met een 2-1 overwinning op Dalto uit Driebergen; een prima prestatie.

Op sportpark De Grift kon de wedstrijd alle kanten op, want de bezoekers lieten zich ook niet onbetuigd. Het was echter doelman Jurre van Lith die in de eerste helft zijn ploeg op de been hield. In de fase waarin Woudenberg wel de baas in het veld was, scoorde de ploeg direct twee keer. De lepe Kristian Schouten was bij beide treffers van Paul Schipper betrokken. Eerst lokte hij handig een penalty uit en even later gaf hij de assist waaruit Schipper scoorde. En dat is eigenlijk de kracht van Woudenberg. Als spits is Jonathan Riezenbosch de beoogde kandidaat, maar een enkelblessure verpestte zijn voorbereiding. In de tweede helft viel de aanvalsleider in; hij nam de plaats over van de leeg gespeelde Schipper. Dalto drong in deze fase aan, maar de jonge defensie van Woudenberg gaf geen krimp.

In de tegenaanval miste Woudenberg nog diverse mogelijkheden de wedstrijd voortijdig te beslissen. Zo miste Terus ten Ham zelfs voor open doel; hij raakte slechts de paal. Het optisch overwicht van Dalto doorstond Woudenberg goed. Zaterdag wacht in IJsselstein het taaie IJFC, waarna de eerste derby tegen Scherpenzeel al op het programma staat.

SCHERPENZEEL/WOUDENBERG - De Stichting Welzijn Ouderen geeft senioren de gelegenheid gratis aan workshops mee te doen.

Dit kan tijdens de Informatiemarkt op vrijdag 19 september in het Multifunctioneel Centrum de Schans, aanvang 13.00 uur tot 16.00 uur. Kennismaken met Nordic Walking, onder leiding van Anja van Veenendaal. Poles zijn aanwezig. Centrum Fysio Fit de Schans opent haar deuren voor seniorenfitness. Gerdo Hardeman is aanwezig met diverse seniorenfietsen. Men kan de ogen laten testen bij Corné Optiek, rollators kunnen worden gecontroleerd. Beb Willemsen uit Renswoude komt met enkele 45 km minicars. Onder begeleiding kan men de weg op zonder rijbewijs zodat de bestuurder niet meer afhankelijk is van anderen. Voor nadere informatie kan men bellen: 277 88 98.