‘t Hoen nieuwe predikant

16 september 2008 om 00:00 Nieuws

RENSWOUDE/EDERVEEN- Tijdens een welkomstdienst in de Gereformeerde Kerk van Renswoude hebben talrijke aanwezigen zondag 7 september kennis kunnen maken met de nieuwe predikant, Peter ‘t Hoen.

Gereformeerde kerk Renswoude enorm blij

De gemeente is erg blij met zijn nieuwe predikant. De scriba legt uit: ,,Een gemeente zonder predikant is toch wat stuurloos. Ja, het leuke is dat ds. t Hoen erg blij is om hier te kunnen starten. Onze kerk is een kleine gemeente, die uit zo’n ruim 300 personen bestaat. Daar zijn dan ook de inkomsten van de predikant naar. Het is zo mooi dat we hem hebben weten te interesseren om voor Renswoude en Ederveen te willen werken”. Peter ‘t Hoen zelf legt uit dat zijn werkplek in de kerk komt: ,,Ja in de consistorie, daar komt mijn bureau te staan. Daar wil ik graag de mensen ontmoeten. Je ziet dan ook dat het kerkgebouw een meerwaarde krijgt. Als de kerk open is, dan komt men graag even langs. Een pastorie heft toch vaak een wat natuurlijke bescherming. Ik houdt er van het kerkgebouw zoveel mogelijk open te hebben. Zoiets valt of staat natuurlijk wel met de predikant, wil die dat wel of wil die dat niet.”

Peter ‘t Hoen werd in Rotterdam geboren. Toen zijn ouders emigreerden naar de Verenigde Staten ging ook hij mee, maar hij en zijn vrouw emigreerden jaren geleden weer terug naar Nederland.

‘t Hoen werkte als legerpredikant er werd uitgezonden naar Cyprus en Bosnië. Hij zet zich ook in voor de geestelijke verzorging van de leden van het voormalige Korea bataljon. ,,Ik heb geen dagtaak in Renswoude en in feite is 30% formeel haalbaar als werkdruk voor de gemeente. Dat is natuurlijk niet werkbaar”, merkt Peter ‘t Hoen op. ,,Veel is gewoon liefdewerk, maar dat is helemaal niet erg. Gelukkig heb ik nog een eigen inkomen vanuit defensie want per slot van rekening ben ik met Flo”.

advertentie
advertentie