Internationale belangstelling voor bomen

23 september 2008 om 00:00 Nieuws

Tot vorig jaar werden beurzen als deze alleen in het buitenland gehouden. Veldhuizen en Bisselink besloten daarom, met succes, de beurs naar Nederland te halen. Kwekers en werderverkopers krijgen zo een goed beeld van wat er allemaal te krijgen is.

RENSWOUDE- Voor de tweede achtereenvolgende keer organiseerden Hein Veldhuizen en Pieter Bisselink afgelopen zaterdag een internationale kerstbomenbeurs aan de Barneveldsestraat in Renswoude. Het was kerst midden in september.

Er kwam veel geïnteresseerd publiek, of voor de één of andere exposant, of voor het doen van de één of andere aankoop, die soms ook gelijk meegenomen kon worden.

Om 9.00 uur verschenen loco-burgemeester Didi Dorrestijn, wethouder Dick Vlastuin en gemeentesecretaris Wil Lehmann. Hein Veldhuizen gaf hen, na de koffie, een rondleiding over het beursterrein. Op diverse plaatsen werd even gekeken naar wat gepresenteerd werd, naar wat te koop werd aangeboden of naar de werking van bepaalde machines die er te bezichtigen waren. Duidelijk was wel dat de collegeleden onder de indruk waren van de veelzijdigheid aan producten die in het kader van de kerst te koop waren.

Ook bij de stands van exposanten uit Duitsland en Denemarken werd een kijkje genomen en daar trof men onder andere heel handige machines om kerstbomen in te korten.

Natuurlijk waren er ook de speciale apparaten om met gemak een kerstboom in te pakken en te voorzien van een net, de Easy Fix kerstboomstandaards waarin men de boom ook water kan geven, fraaie kerstverlichting voor tegen dje woning - iets wat ook meer en meer in komt - en natuurlijk een grote verscheidenheid aan kerstbomen als onder andere de hele bekende Nordmann uit Denemarken. Direct bij de ingang lag in een stand een aantal stekjes van diverse soorten kerstbomen. De niet erg grote boompjes bleken al vier jaar oud en dan wordt duidelijk hoeveel tijd er overheen gaat voordat je een echt redelijke boom van 1.50 tot 2 meter hebt.

Het publiek kwam echt doelgericht, soms zelfs uit Duitsland en Denemarken. Voor de inwendige mens werd goed gezorgd en aan het einde van de beurs gingen zowel het publiek als de standhouders met een tevreden gevoel naar huis.

En volgend jaar? Dan is er volgens Veldhuizen en Bisselink uiteraard weer een beurs.

advertentie
advertentie