Bibliotheek toont geschiedenis

7 oktober 2008 om 00:00 Nieuws

RENSWOUDE - Regiobibliotheek Z-O-U-T locatie Renswoude, gevestigd aan de van Reedeweg 77, heeft een bijzondere tentoonstelling samengesteld over de geschiedenis van het kasteeldorp Renswoude.

In samenwerking met de Historische Vereniging “Oud-Renswoude” worden schilderijen, een maquette van het gemeentehuis en de Koepelkerk en een aantal schatten uit de Oudheidkamer Renswoude geëxposeerd. Als thema is “Huizen aan de Dorpsstraat” gekozen.Eveneens is er in de bibliotheek een expositie te bezoeken over de Grebbelinie. Zo wordt o.a. de cultuur, historie en de natuur belicht, er draait een video en worden de winnende foto’s van de fotowedstrijd De Grebbelinie boven water getoond.

Vrijdag 17 oktober om 14 uur, als eveneens de landelijke actie Nederland leest van start gaat, zal er aan de expositie aandacht besteed worden. Zowel vertegenwoordigers van de gemeente als de Historische vereniging zullen aanwezig zijn om met elkaar de expositie onder de aandacht van de bezoekers te brengen.

Op de woensdagen 22 en 29 oktober van 15 tot 16 uur is de heer de Vries van de Historische Vereniging aanwezig om uitleg te geven aan belangstellenden. Zowel kinderen als volwassenen zijn welkom.

Naast de tentoonstelling zijn er tal van activiteiten voor diverse leeftijdsgroepen:

Donderdag 23 oktober zal Jaap van Beesten vertellen over de diverse aspecten van de ontwikkeling van Renswoude en haar samenleving. Hoe de veldwachter agent werd, over het kasteel, over de Koepelkerk enz. De avond begint om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 21.30 uur.

De toegang is voor leden en niet-leden gratis. Omdat er veel belangstelling wordt verwacht, is een toegangskaart noodzakelijk (uiterlijk 22 oktober af te halen in de bibliotheek).

Donderdag 23 oktober en donderdag 30 oktober wordt er voor de kleintjes voorgelezen. Het thema wonen staat dan bij hen centraal.

Kinderen tussen de 2 en 4 jaar worden om 11 uur verwacht in de bibliotheek. Zij kunnen een half uurtje luisteren naar verhaaltjes over het huis, de paddenstoel en andere woonvormen.

Bezoekadres: Regiobibliotheek Z-O-U-T locatie Renswoude

Van Reedeweg 77

Openingstijden: dinsdag-, woensdag- en vrijdagmiddag 14-17 uur dinsdag- en vrijdagavond 18.30-20.30 uur donderdagochtend 10-12 uur. Voor inlichtingen: renswoude@rbzout.nl of 0318-575151.

advertentie
advertentie