'Passie op het Platteland'

14 oktober 2008 om 00:00 Nieuws

SCHERPENZEEL/REGIO - Netwerk Platteland organiseert op 23 en 24 oktober de Najaarsconferentie 2008, in samenwerking met de Stichting Vernieuwing Gelderse Vallei, de provincies Utrecht en Gelderland. De najaarsconferentie biedt een gevarieerd programma over het thema Passie op het Platteland en vindt plaats in Congreshotel de Werelt in Lunteren.

De eerste dag wordt gekeken naar de praktijk van plattelandsontwikkeling in de Gelderse Vallei. Er is alle ruimte om verschillende thema’s uit te diepen en inspirerende voorbeelden te bekijken door middel van workshops en excursies in het veld. Deelnemers kunnen kiezen uit thema’s als: ‘nieuwe vormen van duurzaam landschapsbeheer’, ‘streekproducten en vermarkting’, ‘nieuwe stad-land relaties’, ‘jongeren (en culturele botsingen) op het platteland’, ‘klimaat, landschap en veehouderij’ en ‘lerende regio's’. De tweede dag staat in het teken van belangrijke bronnen van plattelandsontwikkeling. Wie bronnen weet aan te boren, houdt de regio in beweging!

De conferentie biedt deelnemers de mogelijkheid tot inspiratie, ontmoeting en uitwisseling van kennis en ervaring en samenwerking. Op deze dagen gaan bij het platteland betrokken burgers, ondernemers, kennismakelaars, beleidsmakers, projectuitvoerders, bestuurders, gebiedsmakelaars en (groepen van) initiatiefnemers met elkaar aan de slag.

Gelijktijdig met de najaarsconferentie vindt de Europese Eemland Conferentie in Bunschoten plaats. Beide conferenties komen samen tijdens twee workshops en een gezamenlijk diner op donderdagavond 23 oktober in Lunteren.

Iedereen die zich betrokken voelen bij het platteland is van harte welkom om deel te nemen. Kijk voor meer informatie en aanmelding op http://www.netwerkplatteland.nl of http://www.plattelandsconferenties.nl

advertentie
advertentie