Fakkeltocht tegen RSW

21 oktober 2008 om 00:00 Nieuws

De Werkgroep Renswoude Zelfstandig houdt voorafgaand aan de informatie-avond in De Hof een fakkeltocht. Die zal om 19.00 uur starten vanaf de rotonde bij de brandweer. Om 19.30 uur begint de informatie-avond in De Hof. De IPC zal daar aanwezig zijn en het is de bedoeling van de werkgroep om met zoveel mogelijk mensen daar naar toe te gaan. “Dit is de kans om ons te laten horen. Vandaar ook alle borden en spandoeken in het dorp en de regio”, aldus voorzitter Karel van Dijk.

Mening burgers nu zichtbaar in omgeving RENSWOUDE - Afgelopen zaterdag kwam de mening van vele burgers in Renswoude tot uiting via borden en spandoeken langs de weg. Overal in de regio is te lezen ‘RSW NEE’. Dit alles in voorbereiding op woensdag 22 oktober. Dan zal de Interprovinciale commissie (IPC) een informatie-avond houden in restaurant De Hof. De kans voor de burgers van Renswoude om eens oog in oog te staan met diegenen die hen tot herindeling willen dwingen.

Door Simone Beijer

Er hangen 2 spandoeken aan de grenzen van de bebouwde kom van Renswoude waar groot op te lezen is “RSW NEE, Renswoude zelfstandig”. Dit is waar de werkgroep voor vecht. “Helemaal alleen gaan we het niet redden, maar dan willen we wel het beste van het beste en dat is een vergaande samenwerking met Veenendaal. Dat hebben we nu ook. We houden onze eigen raad en onze eigen centen, waar onze bestuurders ook nog eens beter mee omgaan dan in Woudenberg en Scherpenzeel”. Van Dijk doet nog één oproep: “De strijd is nog niet voorbij. Maar dan moeten we als burgers wel één stem uitdragen. En laten zien dat we allemaal geen RSW willen. Kom dus naar de fakkeltocht en loop mee! De raad en het college zullen dit ook doen”.

advertentie
advertentie