Set Up wint derby

27 oktober 2008 om 00:00 Nieuws

De streekderby tussen beide concurrenten maakt veel los bij de volleyballiefhebbers in beide dorpen. Veel Scherpenzeels publiek was daarom ook naar de Hokhorst gekomen om te genieten van een echte derby. En dat werd volledig waargemaakt. Onnodige fouten, arbitraire dwalingen, spanning, maar ook fraai volleybal werd het publiek voorgeschoteld. Met name de derde set was een thriller. Renswouw leek in deze set de schroom eindelijk van zich af te gooien en had het initiatief in deze set. Het bouwde een voorsprong van vier punten op en leek lange tijd op weg naar setwinst. Op 24-20 kreeg het maar liefst vier setpunten. Set Up toonde echter veerkracht en sloeg drie punten overtuigend weg: 24-23. Nadat Renswouw met twee time-outs het spel van Set Up probeerde te ontregelen, bleek dat het bij de thuisploeg aan overtuiging en killersinstinct ontbeerde. In totaal liet Renswouw zes setpunten liggen.

RENSWOUDE - Wie helemaal niets van de volleybalwedstrijd Renswouw-Set Up had gezien, wist na het zien van de beide trainers genoeg. Het gezicht van Renswouw-coach Stephan van Veen stond op onweer, collega Jelle van den Brink glunderde van oor tot oor, zoals alleen winnaars kunnen glunderen. Beide coaches hadden genoeg reden tot deze gezichtsuitdrukkingen. In de Hokhorst gaf Set Up namelijk een demonstratie effectiviteit; daardoor legde het Renswouw met liefst 0-4 op de pijnbank.

door Edward Doelman

Feestvarken

Omdat ook Set Up drie setpunten onbenut liet, bleef het spannend. Uiteindelijk bleek Inge Fledderus het feestvarken. De middenaanvalster van Set Up bekroonde haar goede wedstrijd met een mooie smash en blokkeerde daarna perfect: 29-31. En daarmee was derby beslist. Het gretige Set Up had namelijk ook al beslag gelegd op de eerste twee bedrijven. En beide keren was het kwaliteitsverschil nihil. Beide ploegen hielden tijdens de sets gelijke tred, maar omdat Renswouw niet doortastend genoeg was, wist Set Up te profiteren. De setstanden waren beide sets 22-25.

Qua spel bleken beide ploegen helemaal niet zo ver uit elkaar te liggen. Renswouw zette vooral de eerste set de zijkanten van Set Up goed vast, waardoor Set Up gedwongen was om veel door het midden te spelen. Daarmee werden echter wel veel punten mee binnengeslagen. Renswouw kwam echter ook onvoldoende door de Scherpenzeelse muur heen. Ook de gevaarlijke sprongservices van passer-loper Manon Kamphuis brachten geen uitkomst. Dat had tot gevolg dat het publiek spannende rally’s kreeg voorgeschoteld. Daarnaast pakte een wissel aan de kant van Set Up goed uit. Marjan van de Beek loste op 18-19 in de eerste set Monique Arts af. Haar entree wakkerde het fanatisme en de wil om te winnen bij Set Up aan, iets dat Renswouw zaterdag duidelijk tekort kwam.

Na de thriller in set drie kon de vierde set eigenlijk alleen maar tegenvallen. De wedstrijd was al beslist en de teleurgestelde gezichten bij Renswouw spraken boekdelen. Set Up kende, zoals dat hoort in derby’s, geen medelijden. Spanning in deze set was er dus niet, want met 16-25 strooiden de Scherpenzeelse volleybalsters nog wat zout in de wonden.

advertentie
advertentie