Lions Club steunt Stichting Touwladder

11 november 2008 om 00:00 Nieuws

Dit jaar werd voor het eerst samengewerkt met het gerenommeerde wijnhuis ‘Henri Bloem’s Wijnkoperij’ uit Amersfoort, dit jaar bekroond als wijnwinkel van het jaar.

Opbrengst wijnproeverij geschonken SCHERPENZEEL - President Ab de Rooy van de Lions Club Scherpenzeel-Woudenberg heeft onlangs de opbrengst, € 3.800, van de op 23 mei gehouden Zomerwijnproeverij, symbolisch overhandigd aan voorzitter Anneke Maat en secretaris Gerdie van Zanten van De Touwladder.

Met deze specialisten werd een selectie van 6 rode-, 6 rosé-, 6 witte- en 2 dessert-wijnen samengesteld waarvan naar hartelust geproefd kon worden. Van tevoren was een winstpercentage en een opslag per verkochte fles vastgesteld die bestemd was voor het goede doel; de Touwladder.

Op 25 november wordt een tweede proeverij gehouden. De opbrengst van deze proeverij gaat naar twee Afrikaanse projecten: de Tanka Tanka Foundation in Gambia en de Florentina Foundation in Tanzania die zich bezig houden met de bouw van het psychiatrische ziekenhuis New Campama in Gambia en het Sibusiso Center voor verstandelijk gehandicapte kinderen in Tanzania. Beide stichtingen worden aangestuurd vanuit Nederland zodat er zekerheid bestaat dat de bedragen op de juiste plaats terecht komen.

advertentie
advertentie