Pak slaag voor Renswoude: 4-0

22 december 2008 om 00:00 Nieuws

RENSWOUDE – Achter ’t Slot van Zeist zat de laatste competitiewedstrijd van 2008 voor Renswoude zaterdag al snel op slot. Het elftal van trainer Harrie Epskamp keek in het uitduel met Jonathan al in een heel vroeg stadium tegen een onoverbrugbare achterstand van 3-0 aan. ,,Een wedstrijd om heel snel te vergeten’’, zei Epskamp dan ook. Het werd uiteindelijk 4-0 in het voordeel van de thuisclub.

door Hans Vos

Twee inactieve weken deden de spelers van Renswoude geen goed, zo bleek al snel in de uitwedstrijd tegen Jonathan. Vanwege de eerdere afgelasting van de krachtmeting met de Zeister formatie en de daaropvolgende afgelasting van het treffen met Dalto werd het wedstrijdritme van de volgelingen van Epskamp flink verstoord. ,,Dat was een nadeel’’, zo verwoordde Epskamp zijn gevoelens en die van zijn spelers.

,,We werden van het kastje naar de muur gestuurd’’, zei de Renswoude-trainer over de krachtsverschillen binnen de lijnen. En dat deed Epskamp, zo vlak voor de winterstop, pijn in de ogen. ,,We kregen een behoorlijk pak slaag, terecht ook. We absoluut niet in goeden doen.’’

Epskamp vond de achterstand halverwege, van 3-0, nog wel meevallen gezien de kansenverhouding. ,,Zij waren super gretig.’’ En daar kon Renswoude, op een hoopvol begin na, amper aansprekende daden tegenoverstellen. Na de 1-0 was het open huis. ,,Mijn achterhoede zakte als een kaartenhuis ineen, mijn middenveld ook. Ik had helemaal niets meer, ongekend’’, treurde Epskamp.

Een donderspeech in de pauze kon niet uitblijven. ,,Ik ben aardig tekeer gegaan’’, zei hij, zonder in details te willen treden. ,,Ik hoopte maar dat ik daarmee de jongens weer een beetje op de rails zou krijgen.’’ De ontspoorde trein uit Renswoude kwam wel weer in beweging, maar daar was ook alles mee gezegd. ,,Want bij 4-0 was de wedstrijd gelopen. We waren kansloos’’, zei Epskamp.

Slechts enkele offensieve oprispingen had Renswoude in Zeist, in de afsluitende wedstrijd van dit kalenderjaar. Maar Roy Veldhuizen, Dennis van Dijk en Cor Albert Bos misten killersinstinct voor het doel van Jonathan. ,,Dit neem je mee de winterstop in’’, zei Epskamp over de averij. ,,Dit kunnen we dit jaar niet meer goedmaken. En dat geeft me een slecht gevoel.’’

In de komende weken gaat Epskamp ‘alles even goed op een rijtje zetten’, in de hoop dat zijn spelers dat ook zullen doen. ,,Want het zal een close finish worden’’, zo voorspelt de trainer van Renswoude het scenario voor het slot van deze competitie in de derde klasse D van het zaterdagvoetbal. Na twaalf duels nemen Epskamp en de zijnen de negende plaats in met vijftien punten uit twaalf wedstrijden.

Naar alle waarschijnlijkheid wordt de eerder deze maand afgelaste thuiswedstrijd tegen Dalto uit Driebergen op zaterdag 24 januari ingehaald, een week voor de competitie volgens planning wordt hervat. ,,We zullen er na de winterstop direct moeten staan.’’

advertentie
advertentie