Kijkje in een loopgraaf

29 april 2009 om 00:00 Nieuws

STOUTENBURG - In de filmzaal van het Koetshuis in Stoutenburg een expositie van de provincie Utrecht over de gehele Grebbelinie ingericht.

Naast het Koetshuis staat die drie weken lang ook een mobiel 'Informatiecentrum Grebbelinie' met daarin een mini-bioskoop met 5 stoelen, waar korte filmpjes over de Grebbelinie worden vertoond. Ook zijn er informatiepanelen over geschiedenis en de werking van de Grebbelinie en informatie over de toekomstige ontwikkelingen; en ook nog een kleine 'kinderhoek'.

In het Informatiecentrum is de Cultuurhistorische gids De Grebbelinie ook te koop (€ 14,95).

De Grebbelinie-exposities zijn gratis toegankelijk. In dezelfde drie weken organiseert het Centrum voor Natuur- en Milieueducatie 'De Schoolsteeg' in Leusden, samen met het IVN, drie excursies voor volwassenen naar de Asschatterkade, Dit is één van de keerkades die moesten voorkomen dat het water van de onder-water-gezette Grebbelinie naar de Zuiderzee zou wegstromen. De excursies worden geleid door IVN-gidsen.

CNM "De Schoolsteeg' heeft een lesprogramma over de Grebbelinie voor de basisscholen. Materiaal uit de 'leskist-Grebbelinie' wordt bij deze excursie gebruikt.

Men kan door een periscoop over een aarden wal van een loopgraaf kijken, zonder te kunnen worden beschoten. De excursies worden gehouden op zaterdagochtend 16 mei, zondagmiddag 24 mei en vrijdagavond 29 mei. Men dient zich voor deze excursies op te geven bij CNM 'De Schoolsteeg' tel. 033 496 17 32 of schoolsteeg@leusden.nl

Het Koetshuis van Kasteel Stoutenburg ( het Informatiecentrum van Het Utrechts Landschap,) Stoutenburgerlaan 4 Stoutenburg, vanaf zaterdag 16 mei (Grebbeliniedag) tot 4 juni. Woensdag, zaterdag en zondag van 12.30-16.30 uur.

advertentie
advertentie