Lancering van platform ondernemers

8 mei 2009 om 00:00 Nieuws

REGIO - De ondernemers organisatie- en adviesbureau Sporttotaal, Dick Nap Sport & Recreatie uit Veenendaal, Kanoverhuur Schimmel uit Scherpenzeel, Valleisport, Madventure uit Woudenberg, Theehuis Monchouette uit Leusden, Kanocentrum Berg uit Leusden en XL Adventure & Events uit Amersfoort zullen hun krachten gaan bundelen in het Ondernemersplatform Recreatie Grebbelinie. Deze ondernemers houden zich allemaal bezig met recreatieve activiteiten op het Valleikanaal en de Grebbelinie.

De lancering van het Ondernemersplatform Recreatie Grebbelinie vindt plaats op 16 mei 2009 tijdens de Grebbeliniedag in Veenendaal. Tijdens deze start zal de voorzitter van het platform, Ruud Burgers van Organisatie- en adviesbureau Sporttotaal, een ondertekend manifest overhandigen aan gedeputeerde A. Raven van de provincie Utrecht.

De Grebbelinie en het Valleikanaal worden steeds populairder als decor voor recreatieve activiteiten. De mogelijkheden voor wandelen, fietsen en kanoën zijn toegenomen door de aanleg van voorzieningen. Verschillende bedrijven verdienen momenteel hun brood met het aanbieden van dagrecreatieve activiteiten in dit gebied. Deze ondernemers hebben, in samenwerking met Projectbureau SVGV, de handen ineen geslagen om samen te gaan werken.

De Grebbelinie herbergt bijzondere natuur- en cultuurhistorische waarden. De verschillende ondernemers beseffen dat zij te maken hebben met een bijzonder gebied en willen hier binnen hun bedrijfsvoering respectvol en op duurzame wijze mee om gaan. Naast duurzaamheid is ook veiligheid een belangrijk thema voor de ondernemers. Zij hebben hun afspraken vastgelegd in gezamenlijke gedrags- en veiligheidsregels. Deze regels houden o.a. in dat kanoërs zoveel mogelijk de rust moeten bewaren, dieren in het gebied met rust moeten worden gelaten en dat uitstappen onderweg alleen mag bij de daarvoor aangelegde steigers. Daarnaast stellen zij het dragen van zwemvesten verplicht en worden kanoërs gewezen op het gevaar van stuwen onderweg. Ondernemers hebben afgesproken hun klanten vooraf te informeren over deze gedrags- en veiligheidsregels.

Overlegplatform met adviseurs

Het platform is opgericht om te overleggen over allerlei zaken die spelen rondom recreatie en de Grebbelinie. Ondernemers praten met elkaar, maar ook met de beherende organisaties en andere partijen in het gebied. De beherende organisaties Waterschap Vallei & Eem, Staatsbosbeheer, Recreatieschap Utrechtse Heuvelrug, Vallei- en Kromme Rijngebied en de hengelsportverenigingen, treden op als adviseurs van het platform. Op deze manier hopen de ondernemers de kwaliteit van hun product nóg meer te kunnen verbeteren.

Ondernemers die recreatieve activiteiten organiseren of faciliteren op en rondom de Grebbelinie kunnen zich aansluiten bij het platform. Geïnteresseerde ondernemers kunnen zich melden bij de secretaris van het platform, Mieke Coenen (06-23554728).

advertentie
advertentie