Woudenberg wint Voetbalquiz

28 mei 2009 om 00:00 Nieuws

WOUDENBERG/SCHERPENZEEL -Op woensdag 27 mei vond de finale van de voetbalquiz plaats op Midland fm. In het programma 'Voor de dorpen' van dj Ronald van Buuren stelde Quiz Gallerie met Jan Willem Aarsen en Ronald de Sno een aantal pittige voetbalvragen aan de vertegenwoordigers van vv Scherpenzeel en vv Woudenberg. Jouke van Elst en Mark van Baaren van Scherpenzeel traden in het strijdperk tegen Kristiaan Schouten en Bert Davelaar van Woudenberg.

Op de feestmarkt in Scherpenzeel toonden de deelnemers opnieuw hun niet geringe voetbalkennis. In de 1e ronde werden de vragen over de 2 Champions League finalisten Barcelona en Manchester United bijna allemaal goed beantwoord. In de 2e ronde wist Scherpenzeel meer van Woudenberg dan andersom. Zo wist Jouke van Elst nog dat Bert Davelaar tegen Scherpenzeel had gescoord. Woudenberg dacht dat het clubblad van Scherpenzeel Blauw Wit heette. Dit antwoord werd niet goedgekeurd, de Blauwwitter was het juiste antwoord. Met een 11-10 voorsprong begon Scherpenzeel aan de 3e ronde.

De sportieve strijd om de prijzen, beschikbaar gesteld door Holland Sport, Bakker de Bart en Flower Power, kreeg in deze ronde een beslissende wending. Scherpenzeel dacht 5 voetballers op te kunnen noemen die op het EK 2008 in Oostenrijk en Zwitserland 2x scoorden: Torres, Guiza, Sneijder, van Persie en Kuijt. Kuijt scoorde echter slechts 1x, waardoor Jouke en Mark 4 punten moesten inleveren. Met een 14 -7 voorsprong begon Woudenberg aan de 4e ronde. Deze voorsprong werd niet meer weggegeven. Scherpenzeel sputterde nog tegen, maar verloor Wat schat ik? met 6-2, Woudenberg schatte dat Volendam 7x was gedegradeerd uit de eredivisie, Scherpenzeel dacht 6x. Het goede antwoord was 9x. Uiteindelijk wonnen Kristiaan en Bert met 30-9. Woudenberg werd de terechte Voetbalquiz kampioen van de dorpen.

advertentie
advertentie