Senioren Scherpenzeel in beweging

9 juni 2009 om 00:00 Nieuws

In augustus ontvangen alle inwoners in de leeftijd van 55 tot 65 jaar (zo’n 1.200 personen) een persoonlijke uitnodiging om mee te doen aan dit project.

Project voor inwoners van 55-65-jaar SCHERPENZEEL - Senioren in beweging is een project met als doel inwoners in de leeftijd 55 tot 65 jaar te stimuleren om meer te bewegen. Senioren in beweging gaat in september 2009 van start. De projectgroep bestaande uit SOS, Fysiotherapie Scherpenzeel, DOTO, GSF en de gemeente Scherpenzeel treffen op dit moment de laatste voorbereidingen.

GALM-methode

Senioren in beweging wordt uitgevoerd volgens de zogenaamde GALM-methode. Die bestaat uit twee delen. Van iedereen die meedoet, wordt als eerste een fitheidstest afgenomen. Deze staat al gepland voor zaterdag 12 september in De Breehoek. Tijdens de fittest wordt bekeken hoe het gesteld is met bijvoorbeeld de algehele conditie, de lenigheid, de snelheid en de spierkracht. Daarna kan men meedoen aan een introductieprogramma. Dit programma bestaat uit twaalf kennismakingslessen, waarin verschillende vormen van beweging, sport en spel aan bod komen. Ook krijgen de deelnemers een gastles aangeboden door de SOS, Fysiotherapie Scherpenzeel én DOTO. Het tweede deel bestaat uit een vervolgprogramma van dertig lessen. Senioren in beweging wordt afgesloten met een fittest. De uitkomsten daarvan worden vergeleken met de eerder afgenomen test om te zien of de conditie is verbeterd.

Leden van de projectgroep:

Anton de Man (DOTO), Peter de Graaf (docent ), Joost Verhoeven (Fysiotherapie Scherpenzeel), Jarno Geurts (GSF)

Ineke Drees (SOS), Rosalie van Rensen (gemeente) en Hilde van der Velde (GSF).

advertentie
advertentie