Geheimen van de Grebbelinie

10 juni 2009 om 00:00 Nieuws

WOUDENBERGSCHERPENZEEL/LEUSDEN - Wie sfeer wil proeven op de Grebbelinie is zaterdag 20 juni welkom op een speciale workshop. In het kader van de schrijfwedstrijd Geheimen van de Linie worden er twee workshops gegeven.

De dichter Gijs ter Haar geeft een Poëzie Workshop die ingaat op de vorm, inhoud, opbouw en rijm. Het verzamelen van inhoud is specifiek gericht op de Grebbelinie. Samen wordt geluisterd naar poëzie en aan de hand van een werkblad gaat de deelnemer zelf aan de slag. Ook is er een workshop Verhalen Schrijven van Floor Buschenhenke, een ervaren schrijfster en docent van proza en poëzie.

De Grebbelinie

De Grebbelinie is een 60 kilometer lange militaire verdedigingslinie in het oosten van Utrecht en het westen van Gelderland waar prachtige natuur wordt afgewisseld met de herinneringen uit verschillende tijdperken. Tijden van oorlog, bezetting en welvaart. Veel werken aan de Grebbelinie zijn bewaard gebleven, maar deze schrijfwedstrijd gaat op zoek naar de verloren geheimen die met de tijd vervlogen zijn.

Workshops

Datum: 20 juni

Tijd: 10 – 12 uur Workshop Poëzie Gijs ter Haar

13 – 15 uur Workshop Verhalen schrijven Floor Buschenhenke

Locatie: Restaurant De Witte Holevoet, Holevoet 282 in Scherpenzeel

Opgeven: geheimen@zimihc.nl

Prijs: Gratis.

Info: www.geheimenvandelinie.nl

Geheimen van de Linie wordt georganiseerd door ZIMIHC huis voor amateurkunst, in opdracht van Stuurgroep Grebbelinie. Dit project is onderdeel van het programma De Grebbelinie boven water! De workshopmiddagen wordt mede mogelijk gemaakt door Restaurant de Witte Holevoet in Scherpenzeel en Theehuis Mon-Chouette in Leusden.

Op de archieffoto's eerdere activiteiten op de Grebbelinie.

advertentie
advertentie