Boerenmarkt op Hoeve de Beek

6 juli 2009 om 00:00 Nieuws

WOUDENBERG - Op dinsdag 14 juli wordt op en om Hoeve ”de Beek” een boerenmarkt georganiseerd. Deze markt vindt plaats op en rond het erf van deze Hoeve, gelegen aan de Brinkkanterweg, op de grens van Woudenberg en Scherpenzeel. De markt wordt geopend om 10.00 en duurt tot 16.00 uur.

De bezoekers kunnen artikelen kopen zoals, groenten, fruit, honing, kaas en diverse andere agrarische producten, maar ook curiosa en 2e hands boeken. Ook zijn een visboer, een ijscokar en wafelbakkers en wafelbaksters aanwezig. Evenals in voorgaande jaren zal ook nu weer geprobeerd worden de aparte sfeer te creëren, welke steeds zo kenmerkend is geweest voor deze boerenmarkten.

Naast de markt worden er rondleidingen gegeven door een loopgraaf (waaraan dit voorjaar weer een nieuw aspect is toegevoegd) en een kazemat van de Grebbelinie. De permanente expositie van de stichting ”Grebbelinie in het Vizier” op de zolder van de Hoeve is uiteraard ook geopend. Hier wordt met name aandacht besteed aan de mobilisatieperiode van 1939/1940, maar ook aan de periode 1940 tot 1945. Ook hier zijn gidsen aanwezig om uitleg te geven. Op de deel van de Hoeve worden demonstraties van patchen en quilten gegeven. De kinderen worden niet vergeten, voor hen zijn er verschillende activiteiten, waaronder rijden met een minitrein, een knutselkraam en (bij goed weer) de vliegtuigjes. Op dinsdag 18 augustus 2009 is er nog een tweede markt. Hoeve ”de Beek” is met bewijzering aangegeven. De toegang en het parkeren zijn gratis. Voor nadere informatie zie www.hoevedebeek.nl. Telefoon 033-2772557 /0610 652533.

Adres: Brinkkanterweg 23, Woudenberg.

advertentie
advertentie