Klanttevredenheidsonderzoek: ‘Wmo cliënten Renswoude tevreden tot zeer tevreden’

7 juli 2009 om 00:00 Nieuws

Bijna alle cliënten zijn tevreden over de informatie van de afhandeling, het zorgvuldig omgaan met persoonlijke gegevens, de procedure van de aanvraag, informatie over rechten en plichten, de ontvangst bij bezoek of per telefoon.

RENSWOUDE - De gemeente Renswoude heeft ook in 2009 een klanttevredenheidsonderzoek uitgevoerd onder de Wmo- cliënten. Er zijn in totaal 99 vragenlijsten verstuurd, hiervan zijn er 63 teruggestuurd. (63%). Een hoge respons, zo meldt de gemeente.

Slechte vervanging

Een aantal is minder tevreden over de kwaliteit van de dienstverlening. Dit heeft vaak te maken met de hulp bij het huishouden. Met name in de tweede helft van 2008 heeft de gemeente veel klachten ontvangen over de levering van hulp bij het huishouden. Er was met name sprake van slechte vervanging tijdens vakantie en ziekte.

Begin dit jaar waren er ook veel klachten over de thuiszorg, dit na de beëindiging van het contract met Vitras- CMD. Het duurde enkele weken voordat alle ‘Vitras- CMD’ cliënten waren ondergebracht bij Beeuwkes Thuiszorg of Curadomi. De klachten namen in de loop van februari af. In algemene zin zijn verreweg de meeste cliënten tevreden tot zeer tevreden. Er is verder geen duidelijk patroon te ontdekken van onderwerpen waar veel mensen erg ontevreden over zijn.

Gereduceerd

Bij de vorige enquête werd door meerdere cliënten aangegeven dat zij ontevreden waren over de informatie over rechten en plichten en de uitleg over de mogelijkheid een klacht of bezwaar in te dienen. Deze klachten zijn aanzienlijk gereduceerd.

Aan de hand van de vorige enquête is ook vastgesteld dat cliënten de vragen vaak moeilijk vinden. Dit probleem is gecommuniceerd met de klankbordgroep. Dit jaar wordt, samen met de klankbordgroep, bekeken of de vragen vereenvoudigd kunnen worden.

Verbeteren

Het streven blijft de dienstverlening aan de burger te verbeteren. Om dit te kunnen bereiken zal onder meer regelmatig overleg met de Wmo-klankbordgroep plaatsvinden.

advertentie
advertentie