Exposities in bibliotheek Renswoude

12 juli 2009 om 00:00 Nieuws

RENSWOUDE/REGIO - In de maanden juli en augustus kunt u in de bibliotheek aan de van Reedeweg 77 in Renswoude drie exposities bekijken.

In de kinderhoek hangen schilderijen van Antoinette van der Pol. Het zijn schilderijen voor de kinderkamer. Antoinette werkt in opdracht. Wilt u een vrolijk en persoonlijk (kraam) cadeau, kunt u contact met haar opnemen. Haar tel.nr. of e-mail adres is via de bibliotheek verkrijgbaar.

In de vitrines staan werken van Nan Mooy- van Leeuwen. Aanvankelijk werkte ze in klei, figuratief. Tegenwoordig werkt ze met speksteen, serpentijn en albast. Bij het polijsten van de steen is de kleur steeds weer een verrassing. Wilt u meer over het werk van Nan Mooy van Leeuwen weten? Haar tel.nr is bij de bibliotheek bekend.

Rob de Vries is de derde exposant. Zijn tekeningen zijn reistekeningen; op locatie gemaakt.

Het motto van de serie is: als je reist, heb je veel te vertellen.

Rob gebruikt een techniek van aquarellistische inkt en voegt daar soms aquarel-verf aan toe. In zijn kunst gaat het Rob om het zoeken naar de kern achter de dingen en het weergeven van het wezen achter de vorm. De tekeningen zijn symbolisch; de kunstenaar probeert middels symbolen waarden en werkelijkheden weer te geven.

advertentie
advertentie