Gemeente uit Koetshuis

21 juli 2009 om 00:00 Nieuws

SCHERPENZEEL - De gemeente Scherpenzeel heeft per 1 juli het Koetshuis verlaten. Dat betekent onder meer dat de gemeenteraadsvergaderingen van juli en september in de Heijhorst gehouden worden. De raad verhuist in oktober naar het Kulturhus De Breehoek.

De gemeente gebruikte Het Koetshuis niet alleen om te vergaderen, maar tot voor kort ook voor de afdeling grondgebied. De gemeente heeft extra kantoren naast De Buitenplaats gehuurd.

Oud-Scherpenzeel maakt gebruik van een gedeelte van het Koetshuis. In het verleden konden stellen trouwen in het Koetshuis. Dat is per 1 juli nu ook verleden tijd. Er kan wel getrouwd worden in Huize Scherpenzeel.

,,In de op 27 september 2005 gesloten overeenkomst met Stichting Vrienden der Geldersche Kasteelen wordt bepaald dat een door partijen in goed overleg te bepalen ruimte in Huize Scherpenzeel beschikbaar dient te zijn als ruimte voor gebruik als trouwzaal’’, zegt de communicatieadviseur van de gemeente. ,,De erfpachter is gehouden om de trouwzaal tegen redelijke voorwaarden, waaronder begrepen een redelijke vergoeding, voor huwelijksvoltrekkingen beschikbaar te stellen.’'

advertentie
advertentie