Geen open dag vanwege kans op grieppandemie

23 juli 2009 om 00:00 Nieuws

REGIO - De landelijke open dag voor de ziekenhuizen is tot nader order uitgesteld. De open dag zou op zaterdag 19 september plaatsvinden in 65 Nederlandse ziekenhuizen, waaronder in Meander Medisch Centrum, locatie Amersfoort Elisabeth. Vanwege de toenemende kans op een grieppandemie rond die periode heeft de NVZ vereniging van ziekenhuizen besloten het evenement uit te stellen. Meander Medisch Centrum sluit zich hierbij aan.

Op dit moment is niet zeker of en wanneer de grieppandemie in Nederland uitbreekt. Deskundigen achten de kans aanwezig dat dit na de zomer het geval zal zijn. In verband met besmettingsgevaar is het dan onverstandig om veel mensen bij elkaar te brengen. Daarnaast is het zeker voor ziekenhuizen belangrijk om in het geval van een pandemie de handen vrij te hebben om goede zorg te kunnen verlenen.

Campagne

De open dag maakte onderdeel uit van de landelijke imagocampagne ‘Het Ziekenhuis Zorgt’. Net als veel andere ziekenhuizen zou Meander Medisch Centrum zijn deuren open stellen voor jong en oud. Een gevarieerd programma zou bezoekers een kijkje geven achter de schermen van alle dagelijkse werkzaamheden in het ziekenhuis.

Uitstel, geen afstel

De bedoeling is dat de open dag alsnog plaats vindt op een nog nader te bepalen datum, hoogstwaarschijnlijk in 2010. Houd onze website www.meandermedischcentrum.nl in de gaten voor de nieuwe datum. Voor meer informatie over de imagocampagne Het Ziekenhuis Zorgt, kunt u terecht op www.hetziekenhuiszorgt.nl.

advertentie
advertentie