Deuren open van Grote Kerk

28 juli 2009 om 00:00 Nieuws

Voor het wekelijkse open huis van de Grote Kerk tijdens de zomervakantie is gekozen om toeristen, marktbezoekers en andere belangstellenden de gelegenheid te geven om de historische kerk op een ontspannen wijze van binnen te bekijken. Hiervoor is onder meer een speciale folder gemaakt. Van de mogelijkheid tot bezichtiging wordt gretig gebruik gemaakt.

Tevreden over animo voor kerkbezoek SCHERPENZEEL – Het openstellen van de Grote Kerk tijdens de weekmarkt op woensdagochtend mag op veel publieke belangstelling rekenen. De eerste drie open ochtenden trokken in totaal bijna 130 bezoekers. De organisatoren zijn erg tevreden over de animo.

Vakantiegangers

Naast dorpsgenoten en mensen van andere kerkelijke gemeenten komen vooral veel vakantiegangers in de Grote Kerk. Zo bezochten drie Duitse bezoekers de kerk. Zij hadden een opvallende achternaam: Von Scherpenzeel. De drie mensen reden over de snelweg A30 en hadden Scherpenzeel op de borden zien staan. Vervolgens zijn zij naar het dorp gereden en hebben de kerk bewonderd. In de kerk liggen eeuwenoude grafzerken.

Voorvaders

Op één van die zerken staat ook de familienaam Van Scherpenzeel. De Duitse gasten merkten onder meer op dat ze nu wisten waar hun voorvaders begraven zijn.

Naast de gasten uit ons buurland waren de toeristen uit alle delen van ons land afkomstig. Van Friesland tot Limburg. Publiekstrekkers zijn onder meer het orgel en de glas-in-loodramen. Het laatste half uur wordt het orgel ook bespeeld.

Ook de komende zes weken is de Grote Kerk op woensdagochtenden van 10.00 tot 12.30 uur te bezichtigen. Er zijn vrijwilligers aanwezig om vragen te beantwoorden.

advertentie
advertentie