Jubileumdag met Paul Haarhuis bij De Bree

28 juli 2009 om 00:00 Nieuws

SCHERPENZEEL - Dit jaar viert tennisverenging De Bree haar 40 jarig bestaan. Op 19 september zal dit lustrum op het park gevierd worden met allerlei activiteiten. In het kader daarvan zoekt de vereniging oud-leden die geruime tijd lid zijn geweest van de vereniging. Oud-leden en natuurlijk huidige leden worden van harte uitgenodigd voor deze feestdag.

Zaterdag 19 september staat de hele dag in het teken van het 40-jarig bestaan. Vanaf 12.00 uur starten de jeugdactiviteiten en van 14.00 tot 16.00 uur wordt er een tennisclinic gegeven, door niemand minder dan Paul Haarhuis. Aan deze clinic mag door iedereen deelgenomen worden. Aansluitend aan de clinic vindt een demowedstrijd met in ieder geval Paul Haarhuis plaats. Voor meer informatie kan men terecht op: www.tvdebree.nl.

Historie

Tennisvereniging De Bree is voortgekomen uit de in 1969 opgerichte sportvereniging Badge. Oorspronkelijk zou dit een omniumvereniging worden, waarbinnen zowel tennis als badminton mogelijk zou zijn. Dat lukte niet. De twee afdelingen gingen in 1976 uit elkaar en zetten hun activiteiten zelfstandig voort. Tegenwoordig telt TV De Bree bijna 400 leden, waarvan een aantal van buiten Scherpenzeel komt.

Als eerste werden de banen 1, 2 en 3 aangelegd. Op initiatief van het toenmalige bestuur verrees kort daarna een stijlvol clubhuis. Met medewerking van vele vrijwilligers wordt getracht het clubhuis zoveel mogelijk open te houden en het is dan ook het hele jaar door het middelpunt van veel gezelligheid. Vanachter de ramen en vanaf het overdekte terras kan het tennis op baan 1 tot en met 5 gevolgd worden. Dankzij een latere verbouwing beschikt het clubhuis bovendien over uitstekende sanitaire voorzieningen zoals douches en toiletten.

De vereniging beschikt sinds juli 2005 over zeven kunstgras banen, allen met verlichting (de oorspronkelijke ondergrond was sinds 1969 mateco; hard-court). Het voordeel van kunstgras is de hogere demping en er kan nog steeds vrijwel het hele jaar gespeeld worden, ook in de winter.

Jubileumdag

Zaterdag 19 september 2009 staat de hele dag in het teken van het 40-jarig bestaan. Vanaf 12.00 uur starten de jeugdactiviteiten en van 14.00 tot 16.00 uur wordt er een tennisclinic gegeven, door niemand minder dan Paul Haarhuis. Aan deze clinic mag door iedereen deelgenomen worden, jeugd- en seniorleden , ongeacht de speelsterkte. Aansluitend aan de clinic vindt een demowedstrijd met in ieder geval Paul Haarhuis plaats. Na alle sportactiviteiten is er een gezellige bijeenkomst, de mogelijkheid om Paul Haarhuis te spreken, oude foto’s te bekijken en zal er worden getoost op 40 jaar tennis in Scherpenzeel. Voor leden en oud-leden wordt er in de loop van de avond een koud en warm buffet geserveerd met aansluitend een muzikale feestavond.

Oud-leden

In het kader van deze jubileumdag worden de huidige leden, en ook oud-leden van harte uitgenodigd voor de jubileumdag. Wie personen kent die vroeger lange tijd lid geweest zijn van de tennisvereniging, dan kan men deze personen attenderen op de jubileumdag en de algemene uitnodiging.

Paul Haarhuis

Paul Haarhuis (Eindhoven, 19 februari 1966) is een Nederlands voormalig professioneel tennisspeler. Samen met Jacco Eltingh stond hij bovenaan de wereldranglijst dubbelspel, waarin ze samen onder meer alle grandslamtoernooien wonnen. Haarhuis was proftennisser van 1988 tot en met 26 juni 2003. Zijn hoogste ranking als enkelspeler bereikte hij op 6 november 1995: 18e. Als dubbelspeler stond hij op 31 januari 1994 bovenaan de ranglijsten. In 1990 werd hij Nederlands kampioen door het winnen van het KNLTB Masterstoernooi. In het enkelspel behaalde hij één toernooioverwinning, het ATP-toernooi van Jakarta in september 1995. In het dubbelspel won hij in totaal 54 toernooien, waarvan de meeste met Jacco Eltingh. Samen met Eltingh werd hij wereldkampioen in 1993 en 1998. Ze wonnen alle grandslamtoernooien, waaronder Wimbledon. De KNLTB (Koninklijke Nederlandse Lawn Tennisbond) benoemde hen voor die zegereeks tot ereleden.

Voor meer informatie over TV De Bree en de jubileumdag kan men terecht op: www.tvdebree.nl.

advertentie
advertentie