Schapendrijver op vijftiende oogstdag

5 augustus 2009 om 00:00 Nieuws

Nieuw dit jaar is een demonstratie schapendrijven door een herder met honden en het tonen van een span Simmenthaler ossen. Zoals ieder jaar maaien vrijwilligers weer de rogge, binden de schoven en dorsen het koren met de hand en met een historische dorsmachine. Er zijn speciale activiteiten voor kinderen zoals een dierenknuffelhoek en ritjes met de ponywagen.

Gratis genieten van oude ambachten LEUSDEN - Op zaterdag 8 augustus vanaf 11.00 uur organiseert de Stichting Behoud Oude Werktuigen voor de vijftiende keer de jaarlijkse oogstdag op landgoed Den Treek in Leusden.

De oogstdag wordt al jaren op landgoed Den Treek gehouden. De eigenaren stellen hiervoor een akker beschikbaar waar rogge gezaaid is. Op de oogstdag is het hele proces van maaien, schoven binden, hokken zetten en dorsen van de rogge te zien. Het oogsten gebeurt met historische werktuigen die voor het grootste deel door paarden worden voortbewogen. Enkele werktuigen, zoals de imposante dorsmachine, worden door oude tractoren aangedreven. Verder zijn er demonstraties schapendrijven, hooien, vlechten met stro en boerendansen. De oogstdag wordt gehouden op landgoed Den Treek, op de hoek van de Paradijsweg en de Buurtweg. Er is een programma van 11.00 uur ‘s tot 16.00 uur. Toegang en parkeren gratis.

advertentie
advertentie