Senioren in beweging

11 augustus 2009 om 00:00 Nieuws

Senioren in beweging start op 12 september met een fitheidstest. Deze test, speciaal voor mensen van 55 jaar en ouder, bestaat uit een tiental onderdelen. Aan de orde komen onder meer het uithoudingsvermogen, lenigheid, kracht en reactiesnelheid. Deze testen worden aangevuld met metingen van onder meer bloeddruk, lengte, gewicht en vetpercentage. De resultaten van de test worden besproken met een sportarts.

SCHERPENZEEL – Deze week ontvangen alle inwoners in Scherpenzeel in de leeftijd van 55 tot 65 jaar een persoonlijke uitnodiging om mee te doen aan het project Senioren in Beweging. Doel van het project is mensen te motiveren meer te bewegen. Deelname betekent niet alleen een uurtje per week werken aan uw lichamelijke gesteldheid. De inschrijvingstermijn loopt tot en met 31 augustus.

Aansluitend start op vrijdag 18 september het introductieprogramma. Hierin maakt u gedurende 12 lessen kennis met een breed scala aan activiteiten; badminton, conditie-oefeningen, balsport, zwemmen, fitness. Daarnaast kunt u deelnemen aan verschillende gastlessen, welke verzorgd worden door DOTO, Fysiotherapie Scherpenzeel en SOS.

De lessen vinden wekelijks plaats op een vast tijdstip en onder deskundige begeleiding. Nadruk in dit programma zal liggen op het plezier in bewegen. Het project wordt grotendeels door de gemeente bekostigd. Hierdoor zijn de deelnemerskosten zo laag mogelijk gehouden. De eigen bijdrage voor de fitheidstest is € 5,00. De eigen bijdrage voor het introductieprogramma bedraagt € 60,00 voor 12 lessen (€ 5,00 per les).Neem contact op met gemeenteRosalie van Rensen, tel. (033) 277 23 24.

advertentie
advertentie