Motormuseum bij Bikers Best

18 augustus 2009 om 00:00 Nieuws

Wat destijds schoorvoetend begon, een uit de hand gelopen hobby, is nu uitgegroeid tot de grootste Honda Goldwing speciaalzaak in Europa. John: ,,We zijn nu zo’n tien jaar zelfstandig bezig en waar anderen inkrimpen of verdwijnen breiden wij uit. We hebben eigenlijk klanten over de hele wereld. Dat klinkt misschien wat opschepperig, maar het is echt zo. Mede dankzij internet is er in feite een wereld open gegaan en kan men ook op die manier motoren en accessoires bekijken en bestellen. We hebben klanten in IJsland en Marokko, maar zelfs ook in Iran.’’

Veel Honda’s verzameld in Renswoude REGIO/ RENSWOUDE- Biker’s Best Goldwings en accessoires op de Hooge Hoek is niet alleen een begrip voor veel motorrijders in Nederland maar inmiddels, in de nu tien jaar dat men bestaat, over de hele wereld.

door Adriaan Hosang

John begon zeven jaar geleden heel voorzichtig, in een wat oude schuur. Op een zeker moment nam hij zelfs ontslag bij z’n werkgever en enige tijd later werd ook z’n vrouw Karin ingeschakeld. Ook zij maakte de overstap naar Biker’s Best, bedankte als trainsters van de afdeling gymnastiek, want het was gewoonweg niet meer combineren. Het werd steeds drukker en ze had natuurlijk ook nog een gezin wat haar aandacht vroeg.

Biker’s Best verhuisde naar een gloednieuw pand op de Hooge Hoek. Het gebouw had een afmeting van 15 bij 25 meter en daar waren John en Karin bijzonder blij mee. Ze gingen destijds boven de zaak wonen. Inmiddels is het met de aanbouw nu 15 bij 31 meter groot. ,,Op de benedenverdieping komen de nieuwe Goldwings en occasions te staan’’, zo legt John uit. Op de bovenverdieping is plaats voor de oudjes. John en Karin hebben daar een Honda museum gerealiseerd. Inmiddels staan er al zo’n 80 glimmende, oude karretjes te pronken. Het Honda museum bij Biker’s Best is overigens uniek: voor zover bekend is er nergens een Honda museum te vinden. Er komen klassiekers te staan uit de jaren 1962 tot circa 1980.

,,En zo nu en dan komt er wel eens een bij’’, zo merkt John op. Het aardige van ons bedrijf is is dat wij ook restaureren, dat is gewoon heel leuk om te doen. Tussen al die oude motoren kom je bijvoorbeeld de Honda CL 350 Scrambler uit 1973 tegen maar ook de CB 250 uitvoeringen van Honda uit de jaren 1970, 1972 en 1973 en de CB 100 serie en CB 125. Ook de zwaardere uitvoeringen van Honda als de CB 750 F1 uit 1976 of de CB 500 F en de lichtere motoren als de 250 uit 1976 of de 350 F uit 1975, de 360 uit 1974 en anderen zijn er te vinden. Boven tref je zelfs nog enkele van die oude motoren aan met zo’n blauw nummerbord met witte letters, van die karretjes uit de jaren zeventig die daar nog staan te pronken als nieuwe.

Op het balkon, aan de voorzijde van de nieuwbouw staan ook enkele fraaie Honda’s te pronken als een gele Honda Goldwing GL 1000 en één in blauw uitgevoerd alsook een CX 500 in zwart.

’s Avonds staan ze daar fraai in de spotlights en zijn het echte blikvangers. Boven staan behalve motoren en ook een biljart. Daar kan men uitrusten. Biker’s Best is te vinden op Hooge Hoek 22 Renswoude. Telefoon: 0031 318 - 57 45 75.

advertentie
advertentie