Fruit plukken voor goed doel

20 augustus 2009 om 00:00 Nieuws

REGIO - Begin september zal voor de 7e keer de jaarlijkse Dorcas appel- en perenplukactie van start gaan. Onder leiding van initiatiefnemer Henk Groenendaal zullen de vrijwilligers in de boomgaard van de familie Merkens in Cothen aan het werk gaan om zoveel mogelijk appels en peren te plukken. Elke geplukte kilo levert namelijk een financiële bijdrage op voor het Stichting Vrienden van Dorcas geadopteerde landbouwproject in Albanië.

Tijdens één of meerdere dagdelen verblijven de plukkers met beide benen op de grond tussen laagstambomen en men kan in een eigen tempo plukken. Elk jaar zijn er vaste plukkers, maar de organisatie kan zeker nog in de weken van de oogst handen erbij gebruiken. De pluk begint op 7 september.

Wie wil meewerken of informatie wil kan telefonisch contact opnemen met Henk Groenendaal, telefoonnummer 033 286 1459.

Kennismaken

Voordat de appel- en perenplukactie van start zal gaan is er woensdag 26 augustus, vanaf 19.30 uur een informatie- en kennismakingsbijeenkomst. Deze avond vindt plaats in het Dorcas Centrum gelegen aan de Maarsbergseweg 25 te Woudenberg. Met hulp zullen we misschien het recordbedrag van 4.500 euro evenaren of verhogen.

advertentie
advertentie