Kaasspeciaalzaak Versteeg 12 jaar

1 september 2009 om 00:00 Nieuws

,,We branden zelf de noten en stellen de combinaties samen. Ook leggen we zelf kaas op. Onze kaasspecialiteit is een kaas van het huis die minder zout en minder vet is. Deze maken we zelf. Sinds vier maanden bieden we deze speciale kaas aan en er zijn al klanten die er speciaal voor komen,” vertelt Erna Versteeg. Versteeg heeft veel vaste klanten waarvan sommige zelfs elke week op dezelfde dag en tijd de winkeldeur openduwen. Versteeg staat zelf in de winkel en heeft in het weekend assistentie van twee medewerksters. Haar man Geert draait de kaaswinkel in Barneveld. Oorspronkelijk is het echtpaar afkomstig uit Barneveld maar twaalf jaar geleden is het ondernemerspaar naar Scherpenzeel gekomen. En na twaalf jaar kunnen ze zeker zeggen dat ze hun plek in het winkelaanbod zeker verdiend hebben. Bij Versteeg merken ze weinig van de kredietcrisis. ,,Als we er wat van horen, is dat wanneer iemand zegt: doe maar wat minder maar wel lekker”.

SCHERPENZEEL – Kaasspeciaalzaak Versteeg is twaalf jaar gevestigd aan de Dorpsstraat 277. Begonnen met een klein assortiment aan (buitenlandse) kazen en noten, is het aanbod inmiddels uitgegroeid tot een diverse keuze in noten, wijn, kaas en olijven. Erna en Geert Versteeg runnen samen de winkel in Scherpenzeel en sinds twee jaar ook een winkel in Barneveld.

door Janneke Hek

Wat Erna Versteeg een uitdaging vindt, is wanneer een klant met een kookboek in de winkel komt en advies vraagt over welke kaas of noten het lekkerst in het recept passen. ,,Mensen gaan steeds meer thuis koken in plaats van uiteten en dan is het leuk om met de klant mee te denken.”

Versteeg begon met twee soorten olijven, inmiddels heeft zij keuze uit twaalf soorten. Ook de kaasfondue met verse kaas is populair. Bij Versteeg bieden ze ook kaasfonduestellen in diverse stijlen, van Oud Hollands tot strak. Ook voor cadeau’s kan men terecht. Zo is er een boerenstel van kaas, aangekleed in boerenzakdoek. Voor een zelf te kiezen bedrag kan er ook een mandje of kaasplank met kaas, wijn en noten worden samengesteld. Kazen met kruiden zoals brandnetel, fenegriek en sambal liggen uitnodigend klaar. Ook verschillende bijzondere buitenlandse kazen zijn verkrijgbaar. ,,Na de zomervakantie komen mensen vaak met etiketten bij ons in de winkel of wij een bepaalde kaas ook hebben, ” aldus Erna Versteeg.

Versteeg Kaas, Dorpsstraat 277, www.versteeg-kaas.nl.

advertentie
advertentie