SCHERPENZEEL - VV Scherpenzeel heeft de eerste seizoenszege te pakken. Op sportpark De Bree-Oost was het sterker dan Cobu Boys uit Amersfoo

8 september 2009 om 00:00 Nieuws

Tjerk van de Berg mocht in de basis starten van trainer Eddy Hof. De oefenmeester koos voor hem, mede omdat hij met nogal wat blessures te maken heeft. ,,Het was een vrij moeizame wedstrijd”, zegt Hof. ,,Het veldspel is nog niet helemaal goed, maar dat is verklaarbaar. De voorbereiding verliep niet vlekkeloos en in zo’n eerste wedstrijd is het ook even aftasten.”

Cobu Boys bleek echter geen lastige klant op De Bree-Oost. Scherpenzeel kwam dankzij Gerdo Vlastuin verdiend op voorsprong in de twintigste minuut. De uitploeg trok de stand gelijk na een verdedigingsfout aan de zijde van de thuisploeg. Hans en David Pruim hielpen in het vervolg de thuisploeg echter aan de zege. Hans Pruim maakte vlak voor rust 2-1, David Pruim scoorde de 3-2. Tussendoor was Cobu Boys weer op gelijke hoogte gekomen. ,,We speelden niet altijd goed, maar laten we blij zijn met de punten. Daar gaat het tenslotte om”, aldus Hof.