RENSWOUDE - Voetbalvereniging Renswoude heeft de eerste competitiezege binnen. In de seizoensouverture raapten de roodwitten eenvoudig drie

8 september 2009 om 00:00 Nieuws

Trainer Harry Epskamp wist vooraf dat zijn ploeg drie punten moest pakken. Dalto wordt namelijk gezien als één van de zwakkere broeders in de derde klasse. Aan die opdracht voldeed Renswoude, want na twintig minuten tikte Roy Veldhuizen 0-1 binnen. Verder was de eerste helft het aanzien nauwelijks waard. ,,Hotseknotsen-begoniavoetbal”, zo typeert Epskamp het voetbal. ,,Er werd niet gevoetbald. Lange ballen, veel overtredingen en kopduels. In een kwartier gebeurde er echt helemaal niets”, legt de Veenendaler uit.

In de rust hamerde Epskamp erop om niet met het spel van Dalto mee te gaan, waardoor er meer lijn in het spel van de Renswoudenaren kwam. Dat leverde vervolgens ook de beloning op. Roy Veldhuizen rondde na een uur spelen een fraaie aanval over rechts doeltreffend af: 0-2. De uitploeg kreeg in het restant van de wedstrijd nog voldoende kansen om meer zout in de wonden van Dalto te strooien. Alleen Bram Inkenhaag deed het. De invaller uit het tweede elftal pikte in de 85e minuut zijn doelpunt mee en bracht de eindstand op 0-3.