Alzheimercafé zoekt gespreksleider

11 september 2009 om 00:00 Nieuws

SCHERPENZEEL / WOUDENBERG - Wegens toekomstige verhuizing van één van de gespreksleiders van het Alzheimer cafe woudenberg-scherpenzeel, zoekt de organisatie naar een gespreksleider/ster.

Het Alzheimer Café is een laagdrempelige ontmoeting voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. In een veilige, vertrouwde sfeer wordt gesproken over allerhande zaken die dementerenden en hun mantelzorgers bezig (kunnen) houden.

De avonden verlopen steeds volgens een vast patroon: inloop met een kopje koffie/thee, gesprek met een deskundige, pauze, gelegenheid tot het stellen van vragen en nog even samenzijn. Het Alzheimer Café vindt iedere 2de woensdagavond van de maand plaats in het Multifunctioneel Centrum de Schans in Woudenberg. De maanden juli en augustus is het Café gesloten

Gezocht wordt iemand met enige kennis bezit of bereid is die te verwerven omtrent de ziekte dementie, respectvol kan omgaan met merendeel oudere mensen en hun familie en/of mantelzorgers, warme persoonlijkheid met een invoelend vermogen, kan communiceren met “vogels van diverse pluimage”, goed kan improviseren en inspelen op reacties van het publiek, rustig en met ‘aandacht’ kan luisteren, maar op het juiste moment het vertelde kan samenvatten, een gesprek kan leiden in een groep van ongeveer 30 personen kan contact opnemen met Ingrid Kohsiek, telefoon 033-277 01 41 of Joke van de Haar, telefoon 033-277 37 73.

advertentie
advertentie