Rotary fietst voor waterproject

15 september 2009 om 00:00 Nieuws

Tijdens het kampioenschap werd gestart op leeftijdscategorie en geslacht. Koos Iseger reed de hele koers in de kopgroep, klopte de racefavorieten maar moest in de laatste seconden toch zijn podiumplaats afstaan. Tijdens de volgende race waaraan Gert de Gelder, Hans van Dam en Hilbrecht Haan deelnamen werd het tempo flink opgevoerd. Helaas reed Hilbrecht na drie rondes een lekke band waardoor hij zijn positie in de kopgroep moest opgeven. Gert voerde in twee rondes het peloton aan en ook Hans verscheurde, volgens de speaker, de kopgroep door de leiding over te nemen.

Zes deelnemers aan WK wiel- rennen in België SCHERPENZEEL/WOUDENBERG - Herentals België, was afgelopen weekend het decor van het wereldkampioenschap wielrennen voor Rotaryleden. Ook de Rotaryclub Scherpenzeel Woudenberg had zes leden afgevaardigd om deel te nemen. Naast het sportieve element maakten de leden gelijk gebruik van de mogelijkheid om het project Fietsen voor Water, waarvan de opbrengst naar schoon drinkwater gaat, te promoten.

In de damesklasse verschenen Judith Ravenstein en Anja Zandbergen aan de start. Bij de start namen ze gelijk de leiding en voerden het tempo flink op. Het is niet tot een podiumplaats gekomen maar Judith en Anja hebben tijdens hun koers wel veel promotie voor het schoon drinkwaterproject kunnen maken.

Fietsen voor water, schoon drinkwater voor 250.000 mensen in de stad Bertoua Kameroen. Een ambitieus project van Inbo Foundation en de Rotaryclub Scherpenzeel Woudenberg. In januari 2010 gaat een groep fietsers 400 km door Kameroen fietsen over onverharde wegen en door heuvelachtig terrein. Dit alles met het doel 50.000 euro bij elkaar te fietsen voor drinkwatervoorzieningen in Kameroen.