Scherpenzeel blij met metamorfose park

15 september 2009 om 00:00 Nieuws

,,Het meest in het oog springende is dat het hoofdveld een kwartslag gedraaid is in verband met de bouw van de Breehoek. Daarbij is het hoofdveld voorzien van het beste kunstgras wat er nu te krijgen is en staat er om het veld een nieuwe lichtinstallatie. Als gevolg daarvan is natuurlijk ook de tribune afgebroken en opnieuw opgebouwd en voorzien van gerieflijke kuipstoeltjes in de kleuren blauw en wit. De oude kleedgebouwen zijn gesloopt en vervangen door een gloednieuw kleedgebouw wat van alle gemakken zoals een materiaalruimte en een verzorgingsruimte voorzien is.”, somt Berkhof op.

SCHERPENZEEL - Het sportcomplex van v.v. Scherpenzeel heeft een metamorfose ondergaan. In niets herinnert de huidige accommodatie nog aan de situatie van vorig jaar. ,,Bij ons is werkelijk alles aangepakt en vernieuwd”, zegt vice-voorzitter en bouwcoördinator Ewout Berkhof.

Berkhof geeft aan dat de vereniging veel dank verschuldigd is aan de gemeente Scherpenzeel die de kosten van deze herinrichting voor haar rekening heeft genomen. ,,De contacten met de gemeente zijn plezierig verlopen en we mogen samen trots zijn op het resultaat”.

Maar de club heeft zelf ook bepaald niet stil gezeten. De dug-outs zijn aangepakt, het clubhuis geheel gerenoveerd, een groot terras aangelegd en het middenterrein tussen het kleedgebouw en het hoofdveld is ingericht voor de jongste jeugd met een speelterrein met speeltoestellen en een heus panna-veldje. ,,Dat laatste hebben we kunnen realiseren dankzij een gulle bijdrage van de Rabobank en dankzij bijdragen van onze Club van 100 en de jeugdafdeling zelf”, licht Berkhof toe.

De metamorfose was zo groot dat de V.V. Scherpenzeel de opening van het nieuwe sportpark groots heeft gevierd. Maar liefst twee dagen lang was er van alles te doen. Op vrijdagavond 28 augustus werd afgetrapt met een avond voor sponsors, leden van de Club van 100 en alle vrijwilligers. Niemand minder dan Mario Been, trainer van Feyenoord, was gestrikt als gastspreker.

De volgende dag werd geopend met een Freestyle demonstratie voor de jeugd. Velen van de jeugdleden durfden de confrontatie met één van de balvirtuozen wel aan wat een erg leuk schouwspel opleverde. Aansluitend vond de officiële heropening van het sportpark plaats. Daarbij onthulden de twee prijswinnaars Aad van Veen en Nico Valkenburg de naam: ‘Wittenberg-tribune’. Deze naam verwijst naar het stukje grond aan de Voskuilerdijk waar de roemruchte geschiedenis van de V.V. Scherpenzeel is begonnen. Burgemeester Colijn ( in stemmig blauw-wit) verrichtte door het oplaten van blauw-witte ballonnen de officiële opening, die werd afgesloten met een luid saluutschot van een in traditioneel kostuum gestoken delegatie van de schietvereniging Scherpenzeel. Een grote feestavond besloot het openingsfestijn. .

Terugkijken op een bewogen verenigingsjaar zegt Berkhof: ,,Ik ben wel blij dat het achter de rug is. Er is heel hard gewerkt door een grote groep vrijwilligers maar het resultaat mag er zijn. Deze mensen hebben dit mooie feest verdiend. Qua accommodatie kunnen we nu vele jaren vooruit. Plezier en gezelligheid staan in onze club nog steeds voorop en dat doen we nu in een nieuw jasje.”

advertentie
advertentie