Vader en zoon helemaal gek op Opels

15 september 2009 om 00:00 Nieuws

RENSWOUDE - In de showroom van Garage Romijn in Renswoude staat een aantal oldtimer Opels te pronken. Allemaal om door een ringetje te halen. Klaar om zo mee weg te rijden. Ze zijn allemaal in oude luister hersteld door Erik Romijn. ,,Ik denk dat ik er in totaliteit tussen de 600 en 700 heb gerestaureerd”, vertelt de garagehouder.

Antieke auto’s gerestaureerd tot pronkstukken

,,Mijn vader deed vroeger veel in schades en de onderdelen die hij niet meer nodig had, verkocht ik en zo kon ik dan weer een auto kopen. Die knapte ik vervolgens helemaal op en kocht weer een andere. Ik bewaarde alles. Ging een auto naar de sloop dan bewaarde ik bijvoorbeeld de typeplaatjes van die wagens. Zo kwam ik ook aan heel magazijn met onderdelen. Onlangs heb ik dat nog moet uitbreiden. In de showroom staat een aantal ‘oldies’ opgesteld ,,Die ene, die mooie donker blauwe cabrio”, wijst hij, ,,daar ben ik al heel wat jaren mee bezig. Die moet nu eerst af.”

De liefde voor de Opel Commodore en het restaureren van auto’s werd hem al vroeg bijgebracht. Bij de Opel dealer in Veenendaal zag Erik een Opel Commodore Coupe, die gespoten moest worden. Hij bedacht toen dat hij later ook zo’n auto wilde hebben. In 1992 kon Erik Romijn die auto kopen. Die wagen en nog een aantal andere staan in zijn garage in Veenendaal. Inmiddels heeft Erik 25 antieke auto’s. ,,Veel Opel Commodores, een Opel Manta. Een Opel Kadett en een Opel Ascona.” ,,Het leuke is dat ik van mijn hobby mijn werk heb kunnen maken. Het laten restaureren van oude auto’s lag wat stil, maar nu trekt dat toch weer aan. Ik heb het tenminste enorm druk. In de garage op een bok, op de brug en op de vloer staan er weer te wachten op realisering van die restauratie. Er staan daar een Opel GT, een C Kadett earo, een Opel Commodore, een MG en een Camaro.”

Klanten

De klanten van Erik Romijn komen overal vandaan, dat is het leuke. Uit Nederland, maar ook uit Ierland, België en Noorwegen. Het aantal klanten, van oldtimers en luxe auto’s is zo’n beetje fifty fifty.

,,Al het werk in de garage trekt me, ik heb er plezier in of het nu de restauratie van een oldtimer is of het onderhoud van een personenauto of schadeherstel.” Zoon Melvin deelt de liefde voor dit vak. Ook hij is in zijn vrije tijd maar op één plek vinden in de garage van zijn vader.

,,Het leuke is”, vertelt vader Erik, ,,dat hij niet te beroerd is om zijn handen uit de mouwen te steken. Dan wil je daar ook best iets tegenover stellen. Vandaar ook dat ik destijds begonnen ben met het restaureren van een Opel Commodore A, 2.8 GS, het is een vierdeurs die van oorsprong uit Venetië afkomstig is. Ik wilde er voor Melvin iets aparts van maken. We hebben die auto eerst helemaal kaal gemaakt en zijn toen vanaf de carrosserie begonnen. Hij is helemaal gestraald waarna die in het zinkbad is geweest. Na de grondverf is de wagen in kleur gespoten. Ach, we zijn er al wel een jaar mee bezig. Op zich is dat niet erg, want Melvin moet eerst nog zijn rijbewijs halen.”

advertentie
advertentie