Eerste stap op weg naar certificatie

29 september 2009 om 00:00 Nieuws

De nieuwe wet Kinderopvang wordt per 01 januari 2010 van kracht. Op basis van die wet zijn ook de bepalingen opgenomen ten aanzien van de Eerste Hulp bij Kinderen. Vanaf 01 januari moeten gastouders in het bezit zijn van een geregistreerd certificaat Eerste Hulp aan Kinderen. Verder moeten de gastouders een beroepscompetentieniveau hebben op MBO 2 niveau. Deze scholing wordt verzorgd door het bureau zodat de gastouders per 01 januari 2010 voldoen aan de gestelde eisen.

Getuigschrift EHBO gast- ouders Harlekijn SCHERPENZEEL/WOUDENBERG - Regionaal Gastouderbureau Harlekijn heeft op zaterdag 26 septemberhaar gastouders opgeleid in de Eerste Hulp Bij Ongelukken. De cursus werd gegeven door mevrouw A. Heijting- Schoe. Ruim 20 gastouders behaalden hun EHBO certificaat.

Tijdens de EHBO cursus leert de gastouder wat zij moet doen en soms vooral ook moet laten bij een ongelukje in en om het huis. Gastouderbureau Harlekijn is verheugd dat er zoveel gastouders belangstelling hebben om als gecertificeerde gastouder te werken.

Wie geïnteresseerd is om ook gastkinderen op te vangen of opvang zoekt voor zijn eigen kinderen, kan voor informatie terecht bij op de website: www.gastouderbureauharlekijn.nl

advertentie
advertentie