Stuivenberg Tuinmachines viert veertigjarig jubileum

5 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

WOUDENBERG – Bij Stuivenberg Tuinmachines is het deze week feest. Het bedrijf is veertig jaar en dat werd gevierd met open dagen voor relaties. Bij Stuivenberg kan men onder meer terecht voor loop- en zitmaaiers, kettingzagen, kloofmachines, veiligheidskleding maar ook voor hogedrukreinigers en snoeischaren. ,,Alles op tuin- en parkgebied hebben wij in het assortiment” verzekert Hanneke Stuivenberg. Samen met vader Rien en broer Rieko runt zij het bedrijf. Hierin bijgestaan door vier medewerkers.

Vader Rien startte met zijn broer Cor veertig jaar geleden het bedrijf wat toen nog Land- en tuinbouwmechanisatiebedrijf Gebr. Stuivenberg heette. Toen voornamelijk gericht op constructie en installatiewerkzaamheden. Na enkele jaren kwamen de tuinmachines erbij. Rien Stuivenberg ging op een gegeven moment alleen verder met het bedrijf tot in 1996 zijn zoon Rieko in het bedrijf kwam. In 1998 werd het huidige bedrijfspand aan de Griftdijk gebouwd. In 2000 maakte dochter Hanneke de directie compleet.

Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een professioneel bedrijf in tuin- en park benodigdheden voor professionals en particulieren. Niet alleen de verkoop van nieuwe en tweedehands tuinmachines is onderdeel van de bedrijfsvoering maar ook het repareren en service verlenen aan diverse machines en apparatuur is bij Stuivenberg mogelijk.

Met een team van drie monteurs wordt dagelijks gewerkt aan bijvoorbeeld het automatisch slijpen van kettingen. ,,We waren een van de eerste bedrijven die dit automatisch gingen doen. Het levert ons tijdwinst op” aldus Hanneke Stuivenberg. Maar ook het slijpen van de messen van een hand- of kooimaaier is mogelijk, zelfs boterhammessen kartelen en schaatsen slijpen.

Aan alle milieueisen is gedacht bij het bedrijf aan de Griftdijk. Afzuigsystemen en vloeistofdichte vloeren zijn hier voorbeelden van. In de uitgebreide showroom op de bovenverdieping van het pand is voor ieder wat wils te krijgen. Robotmaaiers, smeermiddelen, aggregaten, bladharken, snoeischaren, veeg- en freesmachines staan overzichtelijk opgesteld. ,,Of men nu een kleine of grote tuin heeft, of zelfs een park, bij ons zijn alle benodigdheden voor het onderhoud van bomen, struiken of gras verkrijgbaar” vertelt Stuivenberg.

In de herfst- en winterperiode is men druk bij Stuivenberg Tuinmachines met het onderhouden van de tuinmachines zodat ze in het voorjaar weer hun werk kunnen doen. ,,Het is zelfs mogelijk om tegen een kleine vergoeding de grasmaaier of zitmaaier bij de klant thuis op te halen voor onderhoud”.

Tijdens de jubileumdagen bij Stuivenberg presenteerde oprichter Rien Stuivenberg het boek dat hij zelf geschreven heeft over zijn bedrijf. Van oprichting tot de dag van vandaag staat er in beschreven, gecompleteerd met foto’s en ludieke anekdotes. Dit boek is ook te koop bij Stuivenberg Tuinmachines.

Stuivenberg Tuinmachines

Griftdijk 28

033 286 6226

advertentie
advertentie