Renswouw knakt Set Up ‘69 na vijf sets

6 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

De streekderby in De Breehoek betekende voor Set Up de eerste thuiswedstrijd. voor de Scherpen In de eerste set was het dus vooral een kwestie van wennen. Set Up ging daar uiteindelijk het beste mee om. Hoewel de uitploeg lange tijd een kleine voorsprong koesterde, kwam Set Up in het slot sterk opzetten. Dat had resultaat, want met 25-21 pakte de thuisploeg de eerste set. In het tweede bedrijf waren de rollen omgedraaid. Renswouw was de bovenliggende ploeg. Aan de hand van een sterke Mirjam Schoemaker werd langzamerhand een voorsprong (14-16) opgebouwd die voor de thuisploeg niet meer te repareren viel. Het werd nu 21-25.

SCHERPENZEEL - In de eerste volleybalderby van het seizoen heeft Renswouw de beste zaken gedaan. In kulturhus De Breehoek nam Set Up ‘69 twee keer een set voorsprong, maar de gasten uit het buurdorp toonden veerkracht en kwamen sterk terug. In de vijfde set maakte Renswouw dat vakkundig af: 2-3.

De derde set gaf Renswouw niet thuis. Dat was ook de verdienste van de Scherpenzeelsen, want het speelde verreweg de beste set van de wedstrijd. Verdedigend stond het goed en aanvallend kon spelverdeelster Marieke Ploeg voldoende variëren. Het nam direct een voorsprong (10-2) en die marge kwam geen moment in gevaar. Aan de zijde van de thuisploeg bleken Marjan van de Beek en Carlijn van de Wetering erg effectief. Met een ace besliste Van de Wetering ook de derde set: 25-10.

Vervolgens waren de rollen weer omgedraaid. Coach van Set Up Patrick Renting voerde meerdere wijzigingen in zijn formatie door en dat speelde Renswouw in de kaart. Renswouw richtte zich op en met goed volleybal werd een voorsprong genomen. Ook de servicedruk die de gasten op Set Up uitoefenden, was groot. Daardoor werd Set Up te vaak gedwongen tot de aanval over de buitenkanten. Renswouw sneed die weg echter vakkundig af. Het werd uiteindelijk 19-25. In de vijfde besliste Renswouw de eerste streekderby definitief in haar voordeel.