SeniorSR.nl in de lucht tijdens Ouderendag

13 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

SCHERPENZEEL - SOS-voorzitter Theo Faasse heeft woensdagmiddag 7 oktober officieel de website: SeniorSR.nl van de SOS geopend, nadat hij eerst een kort voorwoord had gesproken. De opening van de site vormde, naast een goed verzorgd optreden van het shantykoor, een van de hoogtepunten van de Dag van de Ouderen 2009, en vond plaats in de recreatiezaal, naast het intercafe van de SOS in Huis in de Wei.

Kees de Wit, heeft vervolgens een toelichting op de site gegeven. Op de site is informatie over de activiteiten (wat, waar en wanneer, voor wie en door wie, enz.) te vinden, en natuurlijk ook informatie over de SOS zelf.

De Wit heeft de site gebouwd, daarin geassisteerd door Gerda Mijnten en Ton Nieswaag. Hanneke Oosterink zal de website bij gaan houden (ook op vrijwillige basis). Bij de opzet van de website is, aldus Faasse, dankbaar gebruik gemaakt van de deskundigheid van Piet Keus, voorzitter en webmaster van de stichting Welzijn Ouderen Woudenberg. Allen werden in de bloemetjes gezet, ook, tot haar grote verrassing, ouderwerkster Ineke Drees, voor haar aandeel in de site.

Dit gebeurde tijdens de pauze van de Dag van de Ouderen onder grote belangstelling in de recreatiezaal van Huis in de Wei. Het Shantykoor uit Barneveld gaf een speels en meeslepend optreden, vol Hollandse meezingers. Dit alles onder de bezielende leidng van ‘de enige hen’ in het hanenhok, zoals de dirigente vanuit het koor werd genoemd.

Het internetcafe is elke week geopend. De openingstijden staan in de SOS Koerier, en vanaf nu ook op SeniorSR.nl. Tegen een kleine vergoeding kan gebruikt worden gemaakt van de computers. Alleen op de dinsdag en donderdagmiddag is begeleiding aanwezig voor het beantwoorden van vragen over, en het helpen bij, het computeren en bijvoorbeeld e-mailen.

advertentie
advertentie