Wissel bij Struik Modes

13 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

,,Sommige klanten reageerden wat geschrokken dat wij gaan stoppen. Maar al stoppen mijn man en ik, de winkel blijft bestaan” aldus Hetty van Gelder. Het tweetal heeft twee jaar geleden reeds aangegeven bij hun inkooporganisatie dat zij binnen toen en vijf jaar graag de winkel overdragen aan een opvolger. En toen er een aanbod op hun pad kwam van overbuurman Roe-Ber hebben zij deze kans aangegrepen. Zowel het pand als het bedrijf is verkocht en na 33 jaar wil Van Gelder nu tijd vrij maken voor onder meer zijn kinderen en kleinkinderen waarvan één dochter zelfs in Zwitserland woont. ,,Nu komt het er gewoon te weinig van om hen te bezoeken.”

SCHERPENZEEL – Bert en Hetty van Gelder van Struik Modes dragen per 1 februari 2010 het stokje over aan Petra de Vree van Roe-Ber Hoeden. Vanaf die datum zal de winkel zowel heren- als dameskleding en hoeden bieden. ,,Voor onze vaste klanten verandert er qua assortiment niet veel. Ook medewerkster Carla, voor velen een bekend gezicht, blijft werkzaam in de winkel” benadrukt Van Gelder. Er werden de laatste weken regelmatig vragen gesteld over wat Van Gelder van plan is met de winkel.

door Janneke Hek

De naam Struik Modes zal herkenbaar blijven aan het pand en ook de inrichting zal uiteraard veranderen. Maar voor vaste klanten blijft het aanbod in herenkleding herkenbaar. Struik Modes biedt kostuums en vrijetijdskleding. Hierbij zijn diverse accesssoires als sokken, riemen en ondergoed verkrijgbaar. Het aanbod in kleding zal niet minder worden, al wordt er per 1 februari wel met minder leveranciers gewerkt. Van Gelder is net gereed met het inkopen van de lente- en zomercollectie samen met zijn vrouw Hetty en medewerkster Carla. Van Gelder is van ouds electromechanicien en vertegenwoordiger in tabakswaren, totdat hij in de herenmode ging. Zijn vader was kleermaker en had zodoende contact met Herman Struik, toenmalig eigenaar van Struik Modes. Deze vroeg aan Berts vader of zijn zoon belangstelling had om verkoper in de zaak te worden. Van Gelder nam de baan aan en begon op 1 mei 1977 als verkoper. Op 1 februari 1990 nam hij de zaak samen met zijn vrouw Hetty over. Het pand aan de Dorpsstraat 162 kochten zij in 2000. De klanten van Struik Modes zijn afkomstig uit Scherpenzeel en verre omgeving. Opvallend is dat er vele trouwe klanten zijn waarvan sommige al dertig jaar hun kleding bij Struik Modes kopen. De winkel is ooit begonnen als Weijers Mode en dat is inmiddels 82 jaar geleden. Van Gelder vindt het een prettig idee dat de winkel niet stopt maar onder dezelfde naam (voorlopig) en met een herkenbaar assortiment wordt voortgezet. Zelf zal hij nog enige tijd als adviseur op de achtergrond aanwezig blijven, maar ,,Als we stoppen, stoppen we echt” lacht hij.

advertentie
advertentie