Paardenexpositie bij dJ’Art

3 november 2009 om 00:00 Nieuws

Gedurende drie achtereenvolgende weekeinden is de expositie geopend op zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Daarbuiten op afspraak: 033.2771710. De vernissage vindt plaats op zondag 8 november, waarbij het mogelijk is om nader kennis te maken met de deelnemende kunstenaars.

Symphonie van beweging, gevoel en schoonheid SCHERPENZEEL - Bij galerij dJ’ART is van zaterdag 7 tot en met zondag 22 november een nieuwe – duidelijk afwijkende – expositie te zien. Dit maal is tijd en ruimte ingeruimd voor het onderwerp paarden. Paula Collewijn en Pieter van Goor - twee ‘paardenfreaks’ in hart en nieren – tonen hun schilderijen en beelden.

De schoonheid, kracht, gevoel en het temperament van paarden zijn voor Paula Collewijn steeds opnieuw fascinerend; een symbool van vrijheid en gratie. Zij houdt zich bezig met vrij werk in een realistisch expressieve stijl, maar maakt ook werk in opdracht (portretten). Anders dan bij portretten waar volgens een vast omlijnd plan wordt gewerkt, schildert zij haar vrije werk spontaan en emotioneel. De emoties van het dier uit ze door middel van mysterieuze expressie, vastgelegd met een intens gevoel en aangesterkt door passievolle natuurgetrouwe kleuren en krachtige, sierlijke bewegingen. Dat kleur voor haar van het grootste belang is, is goed te zien in het afgewogen gebruik ervan en de wijze waarop zij zich in subtiele kleurnuances kan uitdrukken.

Haar collectie schilderijen is grotendeels gebaseerd op het Iberische paard, omdat dit type paard zo fantastisch is om vast te leggen. Wapperende manen, een sierlijk lijf en prachtige sprekende ogen.

Beeldend kunstenaar Pieter van Goor exposeert paardenbeelden. Als fokkerij-deskundige, werkzaam bij de grootste veefokkerij-organisatie van Nederland, is het goed observeren van dieren zijn vak. De lichaamsbouw en –structuur van paarden en koeien kent hij tot in de finesses. Dit komt tot uiting in zijn werk als kunstenaar. Zijn kennis van dieren gecombineerd met zijn artistieke talent resulteert in byzondere sculpturen, waarbij de schoonheid van het dier op een unieke wijze wordt vastgelegd. Ze zijn gemaakt met oog voor detail, hebben de juiste verhoudingen en een correcte anatomie. Aan precisie wordt geen enkele concessie gedaan.

DJ’ART is gevestigd in het Doornboomspark 37 in Scherpenzeel. Nadere informatie: tel. 0332771710, e-mail dj-art@hetnet.nl, www.dj-art.info.

advertentie
advertentie