3000 euro voor Manege zonder Drempels

3 november 2009 om 00:00 Nieuws

Tijdens en na de proeverij konden de bestelformulieren worden ingevuld en toen de balans kon worden opgemaakt, bleek de opbrengst € 3.000,00 te zijn, die ten goede komt aan de ‘Manege zonder Drempels’.

Mooie opbrengst wijnproeverij Lions Club SCHERPENZEEL/WOUDENBERG - Lions Club Scherpenzeel-Woudenberg houdt jaarlijks twee wijnproeverijen waarvan de opbrengst naar het goede doel gaat. Begin juni vond de zomerwijnproeverij plaats op de boerderij van Lion Jan de Greef aan de Voskuilerdijk in Woudenberg. Een prachtige selectie wijnen van Wijnkoperij Henri Bloem uit Amersfoort, die door ruim 100 mensen bezocht werd.

Om die opbrengst symbolisch te overhandigen toog een delegatie van de Lions Club op dinsdag 27 oktober naar Bennekom om daar ontvangen te worden door de voorzitter van de stichting, de heer Wout van der Garde. Na een rondleiding over de manege kon het gezelschap kennis nemen van de manier waarop gehandicapte kinderen, liggend op het huifbed waaronder twee ‘Tinker’-paarden lopen, de weldadige warmte van de paardenruggen en de massage van de beweging kunnen ondergaan. Ook voorzitter van de Fundraisingcommissie Ab de Rooy werd uitgenodigd op het huifbed plaats te nemen voor het ondergaan van een ritje.

‘Dit is een heel bijzondere ervaring’, vertelde hij toen hij weer voet op Bennekomse bodem had gezet. ‘Ik kan me voorstellen dat dit voor gehandicapte kinderen waarvan de spieren bijzonder stram zijn, een bijzonder plezierige en heilzame ervaring is.’

Dat werd beaamd door Van de Garde die - bijzonder boeiend - honderd uit vertelde over ‘zijn’ manege, die in deze tijd van kredietcrisis ook te maken heeft met teruglopende sponsorinkomsten. Vandaar dat hij zich bijzonder verguld toonde met de cheque van € 3.000,00 die hem door de president van Lions Club Scherpenzeel-Woudenberg, Jo Beunders werd overhandigd. Beunders toonde zich eveneens onder de indruk over het mooie werk dat door de zes vaste krachten en 45 vrijwilli-gers in de Manege zonder Drempels wordt verricht.

Hierna kreeg het gezelschap nog de video-opname te zien van het programma ‘De Stoel’ van Rik Felderhof, die een tiental jaren geleden in zijn programma aandacht aan de Manage en initiatiefnemer Johan Roelofsen besteedde. Ondanks het feit dat deze film al meer dan een decennium oud is, bleek deze toch nog volledig actueel. Alleen heeft Johan Roelofsen helaas ‘zijn’ manege door gezondheidsproblemen in andere handen moeten overdragen.

Na deze boeiende middag keerde het Lions-gezelschap terug naar huis in de wetenschap dat de opbrengst van de wijnactie op een bijzondere plek terecht is gekomen. Op 27 november staat de volgende wijnproeverij al weer op stapel, dit keer in de winkel van Wijnkoperij Henri Bloem in Amersfoort. Deze proeverij zal in het teken staan van de wijnen voor de feestdagen en de opbrengst van de verkoop komt natuurlijk weer ten goede aan het goede doel.

advertentie
advertentie