Zege met meerwaarde voor Valleivogels

3 november 2009 om 00:00 Nieuws

Doelpunten: Wouter van Dijk 1-0, Wouter van Dijk 2-0, Peter Westerhuis 3-0.

SCHERPENZEEL - Relaxed achterover leunend zag trainer Michael van den Berg zijn nog ongeslagen ploeg Valleivogels winnen van Cobu Boys. De Amersfoorters kwamen er op het Scherpenzeelse kunstgras niet aan te pas. Dat was voor rust al duidelijk, zij het dat de marge toen beperkt bleef tot een luttel doelpunt. In de tweede helft bracht Valleivogels het verschil op een totaal van drie goals: 3-0. Het door Jeroen Jooren gecoachte Cobu Boys zag geen kans de hechte defensie van de thuisclub te 'breken'.

De meerwaarde van Valleivogels' vierde overwinning van het seizoen bleek na afloop, toen de uitslagen van de wedstrijden van de concurrenten binnenkwamen op sportpark De Bree-West. Koploper Jonathan was op eigen veld in Zeist verrassend verslagen door streekgenoot Renswoude (0-2). En de nummer twee, het Utrechtse Sterrenwijk, was door een andere streekgenoot, Woudenberg, gedwarsboomd (3-3).

Wouter van Dijk was bij Valleivogels met zijn tweede doelpunten (1-0 en 2-0) de gevierde schutter. Uit voorzorg haalde trainer Van den Berg hem vroegtijdig naar de kant. Van Dijk kampt met een ontsteking aan de hak. Captain Peter Westerhuis nam het derde doelpunt voor zijn rekening waarmee hij zijn totaal op zes seizoenstreffers bracht.