Doelpunt: Bas Stolkwijk 0-1

10 november 2009 om 00:00 Nieuws

SCHERPENZEEL - Het was voor Valleivogels na zeven wedstrijden de uitgelezen kans om voor het eerst in deze competitie in de derde klasse B de leiding over te nemen van het Zeister Jonathan. Maar de Scherpenzeelse nummer twee kon niet profiteren van de vrije dag van de lijstaanvoerder en deze op doelsaldo voorbijgaan. Het elftal van trainer Michael van den Berg verloor op het kunstgras van het eigen sportpark De Bree-West met 0-1 van De Meern.

De latere eindstand stond in Scherpenzeel al na het eerste deel van 45 minuten op het scorebord. Hoezeer Valleivogels in de tweede helft ook zijn best deed, verandering in de score kwam er niet meer. Het ene doelpunt van Bas Stolwijk, gescoord in de 37e minuut, was van beslissende betekenis. De Utrechtse club passeerde daardoor Valleivogels op de ranglijst en geldt na vandaag als de eerste uitdager van koploper Jonathan. Van den Berg en de zijnen zakten naar de vijfde plaats.

Voor schutter Stolkwijk was het zijn tweede doelpunt in acht dagen tegen een Scherpenzeelse opponent. Zaterdag een week geleden had hij eenmaal prijs voor De Meern in het duel met Scherpenzeel, dat met 4-3 heel wat doelpuntrijker was.