Doelpunten: Tom Bosschaart 1-0, Maarten Sluiter (strafschop) 2-0, Maarten Sluiter (3-0), Cor Albert Bos 3-1

17 november 2009 om 00:00 Nieuws

UTRECHT - Harrie Epskamp wist niet wat hij zag op het Utrechtse sportpark Voordorp. Zijn doorgaans solide verdedigers schutterden als angstige beginnelingen. En de gevolgen van de miscommunicatie bleven niet uit voor Renswoude, dat als de nummer vier aan z’n negende competitiewedstrijd in de derde klasse D begon. Thuisclub Hercules buitte de persoonlijke defensieve dwalingen fijntjes uit. Tot drie keer aan toe zelfs in de eerste helft. De achterstand van 3-0 bij rust leek hopeloos. Maar niet voor trainer Epskamp. Hij hield zijn spelers in de pauze voor toch vooral te blijven geloven in eigen goals en een veel beter resultaat. Maar de snelle, gehoopt ‘aansluitingstreffer’ kwam er niet voor de zwoegende Renswoudenaren. Die moesten wachten tot de vijftiende minuut van der tweede helft, toen Cor Albert Bos tegenscoorde voor de bezoekers. Epskamp dirigeerde naar zijn spelers in voorwaartse richting. ,,Om een half uur lang op de goal te gaan beuken’’. Dat deden zijn spelers vol overgave. ,,Maar het tweede doelpunt waar we recht op hadden, viel niet’’, jammerde Epskamp. En daardoor bleef een inhaalrace tegen Hercules uit.