Vlekkeloze eerste vaccinatiedag in Veenendaal

26 november 2009 om 00:00 Nieuws

WOUDENBERG - De eerste vaccinatiedag tegen de Mexicaanse griep in Veenendaal is vlekkeloos verlopen. GGD Midden Nederland en de gemeente Veenendaal zijn uiterst tevreden over het verloop tot dusver. Het opkomstpercentage lag de eerste dag op 68 procent.

In totaal zijn in het gebied rond Veenendaal 9713 oproepen verstuurd. Dit zijn kinderen tussen zes maanden en vier jaar oud, en familieleden van kinderen jonger dan zes maanden, uit Veenendaal, Renswoude, Rhenen, Utrechtse Heuvelrug en Woudenberg. Ook vandaag wordt er nog gevaccineerd in de Veenendaalhal in Veenendaal.

,,Het is heel goed verlopen", klinkt Miranda van Zoest van GGD Midden Nederland tevreden. ,,Met het percentage van 68 procent zijn we ook tevreden. Het is natuurlijk een beslissing van de mensen zelf of ze komen of niet, maar landelijk ligt de opkomst gemiddeld tussen de zestig en tachtig procent en Veenendaal past daar dus goed in."

Ook logistiek was er geen vuiltje aan de lucht. Van Zoest: ,,Je ziet eigenlijk overal dat tussen 08.00 en 10.00 uur spitsuur is, maar alles verloopt heel rustig. Mensen hoeven niet lang te wachten en het loopt allemaal soepel door. En ook buiten, met de verkeersregelaars van de gemeente, totaal geen sprake van chaotische taferelen."

In totaal waren voor de eerste dag 4857 mensen opgeroepen, daarvan kwamen er 3298 naar de Veenendaalhal.

advertentie
advertentie