Doelpunten: Robert Veldhuizen 0-1, Alex van Eem 1-1, Robert Veldhuizen 1-2, Sharlo Galmo 2-2.

1 december 2009 om 00:00 Nieuws

SCHERPENZEEL - Boeiend bleef de partij tot het einde. Valleivogels versus Jonathan verveelde geen moment op het kunstgras in Scherpenzeel. Dat kwam ook door het scoreverloop. Tot twee keer toe repareerde de thuisclub met succes een opgelopen achterstand, zowel voor als na de pauze.

Beide keren hielp Robert Veldhuizen Jonathan, de koploper in de derde klasse D, aan een voorsprong tegen de Scherpenzelers. Het kortst kon hij er voor rust van genieten. Want binnen de minuut was het in die fase alweer gelijk voor Valleivogels, door toedoen van Alex van Eem.

In de tweede helft kostte het de ploeg van trainer Michael van den Berg een beetje meer moeite en tijd om de verdende gelijkmaker op het scorebord te krijgen. Zeven minuten na de 1-2 had Sharlo Galmo prijs. Valleivogels vergat daarna het winnende doelpunt te maken. Tot aan het zestienmetergebied van de Zeisters had de thuisploeg het beste van het spel. Maar in het strafschopgebied van Jonathan speelden de volgelingen van Van den Berg te weinig klaar.

Door het gelijkspel behield lijstaanvoerder Jonathan de voorsprong van zes punten op middenmoter Valleivogels.