Voortgezet onderwijs presenteert zich

15 december 2009 om 00:00 Nieuws

SCHERPENZEEL - De leerlingen van groep 8 van de basisscholen en hun ouders staan de komende periode weer voor een belangrijke keuze. Naar welke school voor het voortgezet onderwijs zullen zij het volgende schooljaar gaan?

door Maureen Hubbelmeijer

De overgang van de oude vertrouwde dorpsschool naar de veel grotere scholengemeenschap voor voortgezet onderwijs is groot. Gelukkig wordt er tegenwoordig veel aan gedaan om die overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen. Zo hebben diverse scholen voor voortgezet onderwijs in Barneveld en Veenendaal de afgelopen periode hun deuren opengesteld om de aanstaande brugpiepers een middagje te laten proefdraaien. Scherpenzeelse scholen hebben inmiddels al een bezoek gebracht aan het Johannes Fontanus College in Barneveld en het Ichtus College in Veenendaal, ook andere scholen staan nog op het programma.

Op de reeds bezochte scholen werden de basisschoolleerlingen in kleinere groepen opgesplitst en door een ouderejaarsleerling op sleeptouw genomen. Deze loodste de leerlingen mee naar een aantal leslokalen waar zij proeflessen konden volgen. Op het Ichtuscollege bijvoorbeeld mochten leerlingen bij de biologieles een vlieg bekijken onder een microscoop, een kerstkaart maken bij kunstzinnige vorming, een verhaaltje lezen onder leiding van de docente Duits en opdrachten doen voor het vak aardrijkskunde. Al met al gaf het hen een aardige indruk van hetgeen hen in het volgend schooljaar te wachten staat.

Dinsdagavond presenteerden de scholen voor voortgezet onderwijs uit Barneveld, Veenendaal, Maarsbergen en Amersfoort zich op de scholenmarkt in De Breehoek. Elke school was met een stand en een aantal docenten vertegenwoordigd die de bezoekers tekst en uitleg gaven. Ook via een digitale presentatie en het uitdelen van gadgets en folders werd de school gepromoot. De markt werd druk bezocht.

advertentie
advertentie