Sneeuw teistert laatste vaccinatiedag

17 december 2009 om 00:00 Nieuws

REGIO - In de week van 11 tot en met 15 januari organiseert de GGD Midden-Nederland een extra vaccinatiemogelijkheid tegen de Mexicaanse griep voor kinderen van 6 maanden tot en met 4 jaar en huisgenoten van baby’s tot 6 maanden. Deze inhaalactie is bedoeld voor mensen die in de afgelopen vaccinatierondes een prik moesten missen. Zo kunnen zij alsnog hun tweede prik krijgen. De GGD vaccineert vijf dagen in verschillende gemeenten, verspreid over de regio. De mensen kunnen zonder afspraak terecht.

Opkomst tweede vaccinatieronde

Ook de tweede vaccinatieronde verloopt tot dusver succesvol. De opkomst van de eerste drie vaccinatiedagen ligt zo’n tien procent lager dan de eerste ronde. De vierde dag wordt geteisterd door sneeuwval en ijzel. De drie gemeenten waarin vandaag gevaccineerd wordt, IJsselstein, Veenendaal en Soest, waren daarom al vroeg in de weer om alle wegen en voetpaden naar de vaccinatielocaties sneeuwvrij te maken. Op de vaccinatielocatie loopt het soepel door. De opkomst is door de sneeuw waarschijnlijk iets lager. Mensen die nu naar de GGD bellen omdat zij door de sneeuw niet op de geplande tijd kunnen komen, worden uitgenodigd vandaag alsnog te komen. Het kan tot 18.30 uur. Lukt ook dat niet, dan kunnen ze terecht in de inhaalronde in de week van 11 tot en met 15 januari.

De tweede prik is belangrijk want hiermee zijn huisgenoten van baby's tot zes maanden of kinderen van zes maanden tot vijf jaar maximaal beschermd tegen het Mexicaanse griepvirus.

Waar en wanneer

Voor de inhaalronde richt de GGD andere en kleinere priklocaties in dan voor de eerste en tweede vaccinatieweek. Een speciaal ingericht prikteam gaat per camper met alle benodigdheden van locatie naar locatie om de vaccinaties toe te dienen. Ouders en huisgenoten kunnen zelf kiezen naar welke locatie ze komen. Ze hoeven geen afspraak hiervoor te maken. Routebeschrijvingen zijn te vinden op www.ggdmn.nl.

De inhaalronde wordt gehouden op de volgende locaties en tijden:

Vrijdag 15 jan 2010 GGD Midden Nederland Zonnehof 10 Amersfoort 13.00-17.00

Belangrijk voor ouders/verzorgers en huisgenoten:

Neem de oproepkaart(en) mee naar de vaccinatielocatie. Bent u deze kaart(en) kwijt? Meld dit dan bij de administratie op de vaccinatielocatie.

Houdt u rekening met wachttijd, aangezien de GGD niet uitnodigt volgens een oproepschema.

Kom indien mogelijk met de fiets, het openbaar vervoer, of probeer te carpoolen in verband met de verwachte verkeersdrukte rondom de locatie.

Er wordt niet gevaccineerd als u of uw kind 38 graden koorts heeft.

Meer informatie

Voor meer informatie over de vaccinatie en de Mexicaanse griep: www.grieppandemie.nl of bel naar het gratis landelijk nummer van Postbus 51: 0800-1100.

Informatie over de vaccinaties door de GGD Midden-Nederland staat op: www.ggdmn.nl. Mailen of bellen kan ook via griep@ggdmn.nl of 030-6086086 (op werkdagen tussen 8.30 uur en 17.00 uur).

advertentie
advertentie